Continuen les feines de prospecció al subsòl del Teatro Salón Els treballs han posat al descobert dues cases de l'època britànica

El Iris/Es Castell – Aquesta setmana s’han reprès les feines de prospecció del subsòl del Teatro Salón, que tenen l’objectiu de catalogar les restes arqueològiques que s’han trobat sota l’edifici.

Les tasques les estan dirigint els arqueòlegs Borja Corral i Carlos de Salort, i es duen a terme mentre s’avança en la redacció del projecte de rehabilitació de l’antic teatre.

La batlessa Joana Escandell ha assenyalat que “ara esteim fent tota la feina arqueològica, i així quan tinguem el projecte acabat el podrem dur a terme sense interrupcions”.

Primeres cases des Castell

Les feines arqueològiques van començar l’any passat i ara s’han reprès després de l’aturada de l’estiu. Els treballs de prospecció han posat al descobert l’existència de dues cases de l’època britànica sota el teatre, que són una mostra de les primeres edificacions de l’actual poble des Castell.

També s’han trobat objectes de la vida quotidiana de finals del segle XVIII i mitjans segle XIX, com vaixelles, olles o pipes de fumar, entre altres. Ara tots aquests elements s’estan estudiant i catalogant.

D’aquesta manera, les feines permetran conèixer millor la història de l’immoble i els orígens des Castell, així com fer valdre l’arqueologia del segle XIX a Menorca.

L’Ajuntament compra el Teatro Salón per convertir-lo en un espai cultural

L’any 2020, l’Ajuntament des Castell va comprar l’antic Teatro Salón, amb l’objectiu de convertir-lo en un centre multifuncional on es podran dur a terme espectacles teatrals, exposicions, projeccions, conferències i tota mena d’activitats culturals. A més, l’edifici també acollirà les dependències de l’àrea de Cultura.

Durant la presentació del projecte, la batlessa Joana Escandell va explicar que l’actual equip de govern sempre ha apostat per poder convertir l’emblemàtica sala en un espai públic per a tota la ciutadania, posant fi a la mancança d’equipaments culturals municipals. “Era una demanda històrica de molta gent, i creim que s’havia de fer”, va assegurar.

La compra es va tancar per un import de 378.000 euros, que es van finançar a través d’una partida destinada a inversions financerament sostenibles. Per tal de protegir i conservar els seus valors històrics, arquitectònics i culturals, la reforma conservarà tots els elements propis de l’edifici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.