Demà començaran les obres de reforma i reordenació del carrer Sant Jacint a Sant Lluís

El Iris/Sant Lluís – Aquest dijous, 15 de setembre, començaran les obres de reforma i reordenació del carrer Sant Jacint, la primera de les actuacions de rehabilitació dels carrers del nucli antic de Sant Lluís. Les obres permetran renovar la xarxa d’aigua potable amb noves conduccions i escomeses, continuar la nova xarxa de pluvials que ja es va executar en una primera fase, soterrar els creuaments aeris existents de les xarxes de telefonia, electricitat i enllumenat públic, instal·lar nou mobiliari urbà i reordenar la calçada i les voreres.

L’actuació implicarà una nova distribució d’amplades de voreres i vial. Així, al primer tram del carrer (comprès entre l’Avinguda de Sa Pau fins a la Plaça des Pins) es preveu una zona central de 2,50 metres d’amplada per a vial de circulació rodada, deixant a banda i banda unes voreres peatonals, amb una amplada variables des de 1’,80 fins a 2 metres. El carrer serà d’una única plataforma, sense desnivells i graons, separant visualment els espais de circulació de vianants i vehicles amb un voraviu de pedra. En aquest tram, s’eliminaran les places d’aparcament. Al segon tram del carrer, el que va des de l’escoleta fins al carrer Son Parruquet, es mantindran les places d’estacionament i també el desnivell entre voreres i vial, i es renovaran les estructures de luvials i aigua potable.

En una primera fase, s’actuarà al tram de carrer entre l’Avinguda de Sa Pau i el carrer Sant Lluís. A la segona fase, s’intervindrà al tram restant. Està previst que, en total, les obres durin quatre mesos i una setmana.

L’empresa encarregada de realitzar les obres és M. Polo SL, amb un pressupost de 571.503,28 euros (IVA inclòs). Aquesta actuació està finançada a través del Pla de Reactivació Econòmica, amb aportacions del Govern balear, el Consell de Menorca i el propi Ajuntament. El Consistori aporta el 43 per cent del cost total de l’obra, i entre Consell i Govern balear financen el 57 per cent restant.

Aquesta setmana els responsables de l’Ajuntament de Sant Lluís i els tècnics municipals s’han reunit amb els veïns del carrer, per tal d’explicar-los el detall de les obres i oferir-los de primera mà tots els detalls de l’actuació. Es va informar també que, a partir d’aquest djious, no es podrà aparcar al carrer al primer tram de l’obra, ni tampoc a les cotxeries, ja que l’accés quedarà impedit per les excavacions.

Amb aquesta iniciativa, el carrer Sant Jacint guanyarà en seguretat per a peatons i vianants, i oferirà una estètica més amable, similar a la del carrer Sant Lluís, i que haurà de tenir continuïtat en les futures intervencions a altres carrers del nucli antic del municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.