Es presenta el projecte de remodelació de la residència de Trepucó III El cost total de les obres ascendeix a 1.224.520 € iva inclòs i es passarà d’una superfície actual de 368,4 m2 als 605,77 m2

 

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, el conseller de Fons Europeus del Govern balear, Miquel Company, la consellera de Benestar Social del Consell Insular, Bàrbara Torrent, el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris Assistencials de les IB, Juanma Martínez, i la regidora de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola, han presentat aquest matí els plans del projecte de remodelació de la residència per a persones amb discapacitat de Trepucó III, el qual es troba actualment en fase de licitació.

El cost total de les obres és de 1.224.520 € iva inclòs, 684.692,00 € dels quals seran finançats amb Fons Europeus. Aquesta reforma s’emmarca en el conveni signat entre la institució insular i la conselleria d’Afers Socials del Govern balear per a la gestió de fons europeus adreçats a l’atenció i la inclusió social.

Les principals actuacions que es duran a terme a l’edifici són la creació de 9 habitacions individuals; una zona de banys adaptats; un despatx per al personal així com una sala de descans; zones per a la convivència i menjador i zones destinades als serveis de fisioteràpia, relaxació, farmàcia i bugaderia, entre d’altres. Amb aquesta reforma es passarà d’una superfície actual de 368,4 m2 a una de 605,77 m2.

Aquesta ampliació de la Residència de Trepucó està pensada per a poder ampliar també els perfils d’atenció. De fet, es pretén destinar aquestes places a persones amb problemes de salut mental moderats o greus i trastorns de conducta associats.

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha manifestat que “les polítiques d’atenció a les persones són una prioritat per a l’equip de govern. En aquest sentit, és fonamental posar en marxa projectes com el de Trepucó III perquè, per una banda, suposen un alliberament de les llistes d’espera que actualment tenim i, per l’altra, ofereixen serveis adaptats i millors espais per als residents”.

Per part seva, la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, s’ha afegit a les paraules de la presidenta i ha explicat que “el nostre compromís passa per posar a l’abast més recursos públics que mai que facin realitat infraestructures com aquestes i donin resposta a la necessitat de la nostra societat, especialment un dels més col·lectius vulnerables, com són les persones amb discapacitat”.

El conseller de Fons Europeus del Govern balear, ha declarat que “el Govern del Pacte fa una aposta clara per prioritzar la inclusió i la cohesió social i destina part dels fons europeus per garantir la millora del sistema sociosanitari reforçant les polítiques socials dels col·lectius més vulnerables.”

Per la seva banda, el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials, dependent de la Conselleria d’Afers Socials del Govern, Juanma Martínez, ha posat de manifest “la importància de poder disposar de fons europeus per tal de complementar la inversió que s’està fent des de la Conselleria en nous equipaments socials. Així mateix, ha destacat que els serveis socials generen llocs de feina qualificats, estables i no deslocalitzables, i contribueixen a generar cohesió social”.

La regidora de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola ha manifestat que “l’Ajuntament de Maó sempre ha fet feina per dotar la ciutat d’equipaments necessaris per donar cobertura als col·lectius més febles, i Maó s’ha convertit en pioner en assolir aquests objectius. Ens felicitam ara per poder disposar de Fons Europeus per millorar la dotació necessària per aquest col·lectiu”.

Amb tot, l’objectiu principal d’aquest projecte és aconseguir un entorn efectiu per als usuaris a través d’un projecte d’adaptació i ampliació de l’edificació existent, aconseguint així una residència més amable i accessible, reduint la percepció d’institució i tenint en compte la funcionalitat dels equipaments, la mobilitat i la vessant sensorial.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.