Escoles de vacances a preu reduït per facilitar la conciliació El Govern subvenciona ajuntaments i associacions de famílies d'alumnat perquè puguin organitzar aquestes activitats a un preu màxim de 50 o 100 euros per infant i mes, segons si la família ha de gaudir d’una especial protecció

Fins al pròxim 3 d’octubre està obert el termini perquè ajuntaments i associacions de famílies d’alumnat de centres escolars sol·licitin els ajuts destinats a organitzar activitats de lleure durant les vacances escolars a preus reduïts per a les famílies, en aquesta ocasió per a Pasqua i estiu de 2023. Es tracta del segon període obert per demanar aquestes subvencions (després d’una primera fase per a les activitats d’estiu de 2022) i són convocades a iniciativa de les conselleries d’Afers Socials i Esports i de Presidència, Funció Pública i Igualtat per facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral, en el marc del Pla Corresponsables aprovat per l’Estat.

Es destinen 1.317.626,29 euros per als dos períodes, un pressupost que serveix per cobrir els costs necessaris perquè entitats locals (ajuntaments, entitats locals menors i mancomunitats, així com les seves entitats dependents) i associacions de pares i mares puguin demanar un preu màxim de 50 euros per infant i mes a les famílies més vulnerables (famílies nombroses, monoparentals, beneficiàries de la renda garantida, entre d’altres) i de 100 euros a la resta.

Foment de la conciliació

Les vacances escolars són etapes complicades per a la conciliació d’aquelles famílies amb fills i filles menors. Pares i mares que treballen poden tenir dificultats per compaginar la seva feina amb una atenció adequada dels seus fills i filles quan no hi ha escola. Sens dubte, les escoles de vacances i altres activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil esdevenen un recurs imprescindible per atendre aquestes necessitats, alhora que ofereixen un servei de qualitat per als infants i joves que hi participen.

Per tant, amb aquesta convocatòria, el Govern assumeix el compromís de facilitar que ajuntaments i associacions de famílies d’alumnat puguin oferir escoles de vacances per aquelles famílies que tenen dificultat de conciliar la vida laboral i familiar.

A més, una novetat d’enguany és que les activitats subvencionables es poden dirigir a infants i joves de fins a 16 anys, mentre que el 2021 el límit estava fixat en els 14 anys.

La iniciativa es finança amb fons del Plan Corresponsables que va aprovar el Consell de Ministres el 9 de març de 2021 per fomentar la igualtat entre homes i dones mitjançant la implantació de projectes que faciliten la conciliació laboral i Familiar. El Pla està gestionat a les Illes Balears per la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, a través d’Institut Balear de la Dona (IBDona). Les ajudes formen part també del primer Pla de Conciliació i Corresponsabilitat de les Illes Balears 2021-2024 que va aprovar la Mesa de Conciliació de dia 13 de setembre de 2021.

Tota la informació sobre aquests ajuts i els documents per sol·licitar-los es troben disponibles en aquest enllaç 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.