El Consell se suma a la proposta del Govern i assegura la gratuïtat de l’educació 2-3 Es compromet amb els vuit ajuntaments de Menorca a assumir el cost dels trams horaris del tercer curs d’educació infantil que no cobreix el Decret Llei de gratuïtat aprovat pel Govern balear

 

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el vicepresident i conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, exposaran en la Junta de Batles que se celebra avui al Toro que el Consell Insular es farà càrrec de la part econòmica que no cobreix el Govern de les Illes Balears per tal d’oferir el servei d’escoletes de 2-3 anys de forma completament gratuïta.
Cal tenir en compte que d’acord amb la mesura aprovada pel Govern, es garanteixen quatre hores gratuïtes a tots els infants matriculats a les escoletes públiques i de la xarxa complementària. En el cas de famílies que sol·licitin més hores d’escoleta per als seus infants, aquests trams horaris extres serien de pagament.

És per això que, després de diverses reunions mantingudes entre el conseller d’Educació del Consell, Miquel Àngel Maria Ballester, i les regidories d’Educació dels vuit ajuntaments de Menorca, el Consell Insular de Menorca ha decidit assumir el finançament de la totalitat d’aquest cost, de manera que el 100% de la jornada escolar al tercer curs d’educació infantil sigui gratuït, independentment del nombre d’hores que els infants vagin a l’escoleta.

Aquesta decisió, acordada amb la Presidenta del Consell Insular de Menorca, va ser anunciada ahir pel conseller d’Educació, Miquel Àngel Maria, als vuit ajuntaments, i avui matí ho exposarà a la Junta de batles, que es reuneix al Toro. Els ajuntaments aportaran entre avui i demà la informació econòmica necessària perquè el Consell pugui quantificar aquesta aportació, que en qualsevol cas està garantida.

Com ha manifestat la Presidenta del Consell, Susana Mora, “gràcies a la coordinació institucional garantim un nou dret per als infants i famílies que permetrà, per una banda, universalitzar l’educació en un col·lectiu que fins ara no era gratuït i, per l’altra, un alè per a la situació econòmica de moltes famílies, a més d’ajudar en la conciliació”.

El conseller Miquel Àngel Maria considera que “és de justícia que des del Consell Insular es faci aquest esforç”. Maria també ha assenyalat que “fins ara, de totes les administracions públiques, les que han suportat més càrrega per al finançament de l’educació infantil han estat els ajuntaments” i ha afegit que “el Govern ha fet una passa important cap a la gratuïtat amb el Decret Llei aprovat el mes d’agost, per això, el Consell Insular, que sempre ha apostat per l’educació infantil, ha de fer també un gest per acompanyar aquest esforç col·lectiu i que l’avanç cap a la gratuïtat sigui més ambiciós”.

Per al conseller Maria, “aquest només és el principi del camí cap a la universalització i gratuïtat plena de tota l’educació infantil, que és un horitzó que ha de garantir una educació de qualitat a totes les etapes, i a la vegada una aposta ferma per l’equitat i la igualtat, amb especial rellevància per a les famílies en situacions de vulnerabilitat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.