El preu de la llet que es paga als productors de Menorca ha pujat 12 cèntims/litre en un any Des de la posada en marxa del pla Provilac al 2021, el preu mitjà ha passat de 0,3 euros per litre als 0'42 del passat juliol

 

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha mantingut aquest dijous una reunió a Menorca amb les organitzacions professionals agràries i cooperatives de l’illa que van acordar el pla de suport per a la viabilitat, la modernització i la comercialització del sector lacti de Menorca (Provilac) per tal de tractar diferents temes. En aquesta reunió, a petició del sector, s’ha celebrat el fet que, en el primer any des de l’aprovació del pla Provilac, s’hagi pujat fins a 12 cèntims per litre de llet el que es paga de mitjana als productors de Menorca, passant dels 0,30 euros anteriors al pla als 0’42 de mitjana al passat juliol, amb les darreres xifres recollides.

Aquesta pujada del preu mitjà, segons el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, “és el resultat d’un gran esforç de totes les parts i ens apropa més a l’objectiu final comú, que és la viabilitat i rendibilitat de tot el sector lleter de Menorca”. En aquest sentit, Fernández ha recordat que “el més important d’aquest pla és la voluntat clara de totes les parts de seguir pujant el preu progressivament perquè tothom pugui tenir beneficis i ser rendibles”.

Quant al tancament de la planta envasadora de llet UHT ‘Menorca Llet’ que existia fins ara a l’illa, tothom a la reunió ha coincidit que es tracta d’una “bona notícia” per a l’objectiu de rendibilitat i viabilitat de tot el sector, i Fernández ha celebrat que la intenció de la cooperativa elaboradora Coinga sigui la de transformar en formatge i altres productes lactis tota la llet que rebi, sense haver d’importar més llet de la Península, “apostant per la llet d’aquí, per diversificar productes i perquè tinguin més valor afegit”, ha dit.

Per últim, el director general ha informat que ja s’ha encarregat un informe al Servei de Ramaderia de la conselleria per tal de poder tenir una “foto ajustada”, segons Fernández, del que ha passat en el darrer any al sector lleter i ramader de Menorca i de les Balears. També ha celebrat la nova pujada de preu anunciada recentment per Coinga de cara al proper mes d’octubre, amb dos cèntims addicionals per litre, i ha volgut remarcar el “gran canvi de tendència” al sector, “passant d’una situació insostenible a tenir esperança”, ha conclòs.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.