moulallengua

L’escoleta de 2-3 anys serà totalment gratuïta a Alaior L’educació de 2-3 anys a l’escoleta serà totalment gratuïta a Alaior. Així ho ha decidit l’equip de govern alaiorenc, encapçalat pel batle José Luis Benejam, davant el que creuen que és «el més just» per totes les famílies.

Després de l’anunci del Govern de les Illes Balears referit a la parcial gratuïtat del servei d’escolarització de 2-3 anys, que va provocar sèries adversitats administratives des de la perspectiva local, l’Ajuntament d’Alaior ha decidit que els pares i mares que tenen escolaritzats els seus fills al cicle 2-3 anys a Alaior no hauran de pagar la diferència que el Govern no cobria amb la seva iniciativa.

Cal recordar que la ‘gratuïtat’ anunciada pel Govern de les Illes Balears només cobreix quatre de les hores de servei i només 10 dels 11 mesos de curs, i que els pares i mares havien d’abonar la resta d’hores de servei que es presten, que són dues al dia.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Alaior assumirà els 60 euros mensuals per fillet/filleta que no finança el govern balear. Això suposarà un cost d’uns 50.000 euros per les arques municipals.

El batle d’Alaior va demanar una reunió urgent de tots els batles i batlesses i el Consell Insular de Menorca per tractar el tema, una petició que no va ser escoltada, per la qual cosa «hem hagut de prendre una decisió», ha dit Benejam. La complexitat del model d’Alaior, al tenir el servei d’escoleta per concessió multiplica els tràmits, per la qual cosa «tot i ser una despesa que pensem hauria d’assumir el Consell Insular de Menorca, ja que és l’administració que aporta menys, fins que ho facin, ho assumirem noltros» ha afegit el batle.

«L’Ajuntament d’Alaior duu temps estudiant i preparant aquesta mesura, fruit de moltes reunions i trobades amb el personal tècnic municipal i els pares i mares d’infants escolaritzats en aquest cicle. Hi ha tota una feina prèvia realitzada abans de prendre aquesta decisió», ha destacat el regidor d’Eduació d’Alaior, Tiago Reurer.

L’Ajuntament d’Alaior va descartar des d’un principi el fet d’implementar un horari específic per a les famílies que només volguessin dur els seus fills quatre hores i no haver de pagar, ja que tenir dos horaris diferents era una dificultat afegida a les professionals de l’escoleta a l’hora de poder controlar les entrades i sortides del centre.

«Des de l’Ajuntament hem estat sempre d’acord i ens agrada aquesta mesura, tot i que en cap moment va ser consensuada amb els consistoris i es va fer tot de forma precipitada i sense tenir en compte que tota la feina era pels Ajuntaments, i només a unes poques setmanes d’iniciar el curs. Però el que no pot ser és anunciar que serà gratuïta, quan només ho és de forma parcial, i crear aquest malestar entre les famílies, ja que no tenen tota la informació necessària», ha conclòs Benejam.

Per aquest motiu, la màxima institució alaiorenca creu que el millor és que els pares i mares no hagin de pagar res, i començar per aquí el camí perquè tots els cursos de l’escoleta, no només 2-3 anys, sigui completament gratuït.

Finalment, el batle d’Alaior ha remarcat que «tenir un Ajuntament completament sanejat econòmicament ens permet dur a terme actuacions com aquestes, que, tot i que no estaven previstes, són necessàries i molt beneficioses pels ciutadans i ciutadanes».

Els tècnics municipals estan acabant la corresponent modificació d’ordenança, la modificació de crèdit i la modificació de contracte per aprovar-la abans d’acabar aquest mes de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca