Roger Federer es retira El tennista suís de 41 anys ha jugat més de 1.500 partits en 24 anys

 

Eliris.cat – Roger Federer anuncia que es retira del tennis professional. Ho ha comunicat el llegendari tennista a través de les seves xarxes socials. Als 41 anys tanca una gloriosa carrera de 24 anys amb 20 Grand Slams a l’esquena i un llegat incalculable. L’últim partit que va disputar va ser la derrota que va patir el 7 de juliol de 2021 als quarts de final de Wimbledon, davant Hubert Hurkacz. Afectat per una lesió de meniscs del genoll dret que el va portar al quiròfan, no competia des d’aquella data.

La retirada es farà efectiva quan s’acabi la Copa Laver, que es disputarà a Londres del 23 al 25 d’aquest mes de setembre. Els darrers tres anys han estat un complet suplici per al suís, que ha lluitat sense descans contra lesions i cirurgies.

El suís, juntament amb Nadal, Agassi i Djokovic, forma part de l’Olimp dels tennistes que ha guanyat tots els grans almenys una vegada a la seva carrera. Des del seu debut el 1998 al circuit ATP, ha guanyat 111 títols. Una completa barbaritat que es tradueix en 20 Grand Slams, 28 ATP Masters 1000, 24 ATP 500, 25 ATP 250, 6 ATP World Tour Finals, un or als Jocs Olímpics, un ATP Masters 1000 (dobles), 3 ATP 500 (dobles ) i 3 ATP 250 (dobles).

El comunicat

“Com molts de vostès saben, els últims tres anys m’han estat un desafiament en forma de lesions i cirurgies. He treballat de valent per tornar a estar en plena forma competitiva. Però també conec les capacitats i els límits del meu cos, i el seu missatge és definitiu: tinc 41 anys. He jugat més de 1.500 partits en 24 anys. El tennis m’ha tractat amb més generositat del que mai no hauria somiat, i ara he de reconèixer quan és el moment d’acabar la meva carrera competitiva. He tingut la sort de jugar molts partits èpics que no oblidaré. Ens enfrontem amb joc net, passió i intensitat. Ens motivem els uns als altres i junts portem el tennis a un altre nivell”.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca