Actes 8 Març

S’obre el període d’inscripció a les primàries d’Ara Maó

El 19 de setembre s’obrirà el període de presentació de candidatures a les primàries d’Ara Maó, que serviran per configurar la llista de l’agrupació d’electors a les pròximes eleccions municipals de Maó, que tindran lloc el mes de maig de 2023.

El nou sistema de primàries per equips va quedar aprovat a l’Assemblea del passat mes de maig, i ha de servir per reforçar la nostra agrupació d’electors, aprofundint en allò que ens defineix i ens diferencia de la resta d’actors polítics de Maó, com és el funcionament des de la base i amb una estructura de participació sense directrius externes.

Presentació de candidatures per elegir un equip de fins a quatre persones (cap de llista i tres persones més com a màxim)

El període de presentació de candidatures romandrà obert del 19 de setembre al 5 d’octubre.

Per presentar la candidatura com a cap de llista més un equip d’un màxim de tres, es necessita l’aval de vint persones adherides.

En el segon procés, per optar a la resta de la llista, s’hauran de presentar cinc avals.

Inscripció al cens electoral

Del 19 de setembre al 10 d’octubre també s’obrirà el període per inscriure’s al cens electoral per a les persones no adherides, que donarà dret a votar en aquest procés de primàries.

Podran participar com a electors i electores totes les persones majors de 16 anys empadronades en el municipi de Maó.

La inscripció al cens es pot fer de diverses maneres: – Enviant un correu a aramaoprimaries@gmail.com – Telefonant al 971 94 53 72
– Emplenant aquest formulari

– De manera presencial al nostre local (carrer de la Infanta, 42)

D’aquesta manera, el cens electoral quedarà format per les persones adherides a Ara Maó i els ciutadans i ciutadanes que s’hagin inscrit en el cens de persones electores dins el termini i en la forma escaient.

Quan votarem?

El 22 d’octubre de 2022 elegirem cap de llista i l’equip d’un màxim de tres persones que l’acompanyarà.

El 18 de febrer de 2023 elegirem la llista completa.

Nou sistema de primàries per equips i obertes a tota la ciutadania

El nou Reglament de primàries desenvolupa el sistema de primàries per equips, que servirà per escollir la composició i ordre de la candidatura que es presentarà a les pròximes eleccions.

El nou reglament ha de permetre enfortir la democràcia dins l’agrupació i, a la vegada, facilitar la configuració d’una llista electoral igualitària i competitiva, capaç d’exercir el lideratge Dalt la Sala durant el proper mandat.

Per altra banda, el nou Codi ètic garantirà que les persones de la candidatura exerceixin el seu càrrec des de valors com l’honestedat, la integritat, la imparcialitat, la transparència i la voluntat de servei.

Més informació al web www.aramao.net

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.