moulallengua

Adéu vacances Per l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca

 

Amb el final de l’agost, hàgim tingut o no vacances, començam a tancar el cicle d’estiu de sortides, anades a la platja, festes… També és el moment que Menorca torna un poc a la tranquil·litat després de la visita de tantes persones que han vingut a passar els seus dies lliures i de descans.

Acomiadam l’estiu amb una imatge que era molt típica fa uns 50 o 60 anys quan els vaixells partien del port de Maó. La fotografia mostra els viatgers d’un vaixell acomiadant-se deixant anar tires de paper de vàter, com si fossin serpentines. Aquest costum consistia a tirar un rotllo de paper a les persones que els havien anat a dir adéu, de manera que quan el vaixell es començava a moure el paper s’anava desenrotllant i, així, s’allargava una mica el comiat dels familiars i amics. Segurament era una manera simbòlica de representar el vincle entre els viatgers i els que quedaven en terra.

(Fotografia: Autor desconegut. Consell Insular de Menorca. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM. Positiu en paper. Monocrom)

Des de l’AISM us agrairem la vostra ajuda: Si teniu alguna informació sobre la fotografia que us compartim avui o qualsevol altra imatge que pugueu veure a les nostres xarxes socials o al nostre catàleg en línia (http://pandora.aism.cat/) ens la faceu arribar per correu electrònic (arxiuimatgeiso@cime.es) o per telèfon 971 358 104, així aconseguirem un Arxiu el més complet possible. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca