Impuls a la inserció laboral amb l’ajut de 75.000 euros a Càritas Menorca L'entitat sense ànim de lucre ofereix accions formatives a persones en risc d'exclusió social

 

Càritas Diocesana, l’entitat sense ànim de lucre de l’Església catòlica de Menorca, ha signat a principis d’aquest setembre un conveni amb el Consell Insular de Menorca pel qual rebrà 75.000 euros – entre aquest 2022 i el pròxim 2023 – per a subvencionar una part del cost total de les accions formatives i d’inserció sociolaboral que desenvolupa a l’illa destinades a persones en greu risc de marginació, perquè puguin millorar les seves capacitats i competències.

La directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Local, Nati Benejam, ha signat el document que detalla els antecedents així com la necessitat i oportunitat d’atorgar aquest ajut econòmic a Càritas per a ajudar a assolir un dels objectius del Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell: donar impuls a la formació per a l’ocupació mitjançant projectes propis o convenis amb altres administracions o entitats socials per tal de millorar la qualificació de les persones treballadores ocupades i desocupades. Benejam ha explicat que “sovint ens trobam amb persones que no poden accedir a una formació reglada, per manca d’eines o per la irregularitat de la seva situació, però no per aquest motiu se les ha de deixar fora del coneixement i de poder millorar les seves capacitats per incorporar-se al mercat laboral. Treballar amb entitats com Càritas és un mitjà per arribar a aquests col·lectius sovint marginats per un sistema d’educació o formació fortament institucionalitzat”.

Concretament, des del Consell es considera que aquest conveni de col·laboració ajuda a assolir un impacte econòmic positiu, especialment i de forma molt directa per a les persones en greu risc d’exclusió social ateses per Càritas Diocesana de Menorca, que amb aquest ajut poden millorar les seves oportunitats de formació i inserció al mercat de treball, com també per al conjunt de la societat pel fet de comptar amb una estructura i suport a col·lectius amb necessitats d’acompanyament i orientació. D’altra banda, el Departament d’Ocupació del Consell Insular apunta que ja ha col·laborat amb Càritas Diocesana de Menorca des de l’any 2006 i la valoració de col·laboració conjunta ha estat molt positiva i que les dues entitats es coordinen perfectament a l’hora de formalitzar convenis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca