La majoria d’empresaris turístics han millorat la facturació respecte a l’agost de l’any passat L'increment de facturació de les empreses no s'ha traduït en una rendibilitat més gran

Terrasses a Es Mercadal, juliol 2022. Foto: Bep Al·lès©

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca, PIME Menorca ha analitzat entre els empresaris turístics l’evolució de la facturació del mes d’agost en relació amb la temporada passada i la darrera temporada prepandèmia.

Com va passar el mes de juliol, una mica més de la meitat dels empresaris va augmentar la facturació respecte al mes d’agost del 2021, així com també respecte a la temporada 2.019.

Aquest mes d’agost han estat menys els empresaris que han reduït la facturació respecte a l’agost del 2021 que els que la van reduir al juliol. El sector turístic ha tingut uns resultats d’acord amb la temporada alta habitual a Menorca.

Turistes fent coa davant un establiment de restauració. Agost 2022. Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

L’increment de facturació de les empreses no s’ha traduït en una rendibilitat més gran. Les empreses han continuat patint els elevats increments de costos, de subministraments i de productes, a més de les dificultats amb què s’han trobat per cobrir plantilles que també ha provocat un increment de costos fixos. Tal com ha manifestat diverses vegades PIME Menorca, la facturació de les empreses aquesta temporada ha estat elevada, però no així la rendibilitat, de la qual moltes empreses ja han indicat que està sent molt menor que altres temporades.

Continuen els empresaris amb la gran incertesa sobre els mesos de setembre i octubre, que podrien tancar una bona temporada per a tot el sector.

El sector turístic ha moderat les expectatives que tenia al juliol sobre l’evolució del final de temporada. El 32% de les empreses del sector opina que el setembre i l’octubre evolucionaran millor que el 2021, quan al mes de juliol, manifestava el mateix el 34%.

Més significativa és la dada respecte a la perspectiva negativa de la temporada, quan al mes de juliol, gairebé el 24% dels empresaris manifestava que la seva expectativa era pitjor, a l’agost ha estat el 31% qui indica que tindrà un pitjor comportament en relació a 2.021.

Aquesta tendència mostra la manca de seguretat en la demanda per a aquests mesos per a Menorca, la tendència negativa al consum de les famílies, l’encariment de la cistella de la compra, i les dades negatives de previsions econòmiques de tardor, sens dubte, suposen un fre per igualar el final de temporada passat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.