La reflexiva òpera prima ‘El color del cielo’ inaugura la secció Made in Spain a Sant Sebastià La pel·lícula versa sobre la imatge que pretenem donar a la societat enfront a allò que som realment, sota la premissa que tothom interpreta un personatge

 

ACN Sant Sebastià – El debut cinematogràfic de Joan-Marc Zapata (Barcelona, 1989), ‘El color del cielo’, ha inaugurat aquest dissabte la secció no competitiva del Festival de Sant Sebastià, Made in Spain, amb una pel·lícula protagonitzada per Marta Etura i Francesc Garrido. El film narra el retrobament d’una estrella de Hollywood i un filòsof existencialista a Suïssa després de dues dècades sense veure’s, una trobada que els portarà a revisitar el seu passat. En una entrevista amb l’ACN, Zapata defensa que ‘El color del cielo’ no és una història d’amor, sinó sobre una reflexió sobre l’èxit, el fracàs i el pas del temps. “Aborda la confrontació sobre si vivim de veritat o l’únic que fem és tapar amb capes allò que volíem ser i no hem aconseguit”, es pregunta

.A través dels protagonistes, el Tristan i l’Olivia, la pel·lícula confronta dues maneres d’aproximar-se al pas del temps. Ell entén el cicle vital com “un segon menys de vida”, mentre que ella ho integra com “un segon més viscut”.

El títol, ‘El color del cielo’, vol ser una metàfora sobre tots aquells conceptes que inventem per “dotar de significat allò que veiem”. “El cel no té color, no comença ni acaba enlloc, però nosaltres establim conceptes per donar sentit a la vida”, afegeix el director.

Canvis a la secció no competitiva

Made in Spain és una mostra del ventall de cinema espanyol de l’any que, habitualment, incloïa produccions ja estrenades amb l’objectiu de difondre-les a nivell internacional. En la 70a edició del certamen la conformen tretze llargmetratges i, com a novetat, quatre són d’estrena mundial, mentre que la resta ja han passat per altres festivals internacionals o, fins i tot, que ja han arribat als cinemes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.