Medi Ambient publica la primera Guia dels Fruits i les Llavors dels Boscos de les Illes Balears El llibre forma part d’una col·lecció de materials educatius de matèria forestal

 

El servei de Gestió Forestal de la conselleria de Medi Ambient i Territori ha elaborat una nova publicació de la col·lecció de la Guia dels Boscos de les Illes Balears, aquesta vegada dedicada a les llavors. Amb el nom ‘Guia dels Fruits i les Llavors dels Boscos de les Illes Balears’, els tècnics del Servei i l’equip de Xarxa Forestal recopilen, en aquest document, informació sobre el cicle de les llavors i les funcions que desenvolupen.

L’objectiu de la guia és estendre el coneixement del món dels fruits i les llavors de manera extensa i didàctica, ja que aquestes estructures són els estadis més importants en el cicle de reproducció i conservació de les espècies forestals. A més, són elements bàsics de l’alimentació d’éssers vius.

La guia detalla com es formaren els primers fruits i llavors, i com aquestes donaren lloc a l’aparició de plantes. També inclou apartats sobre la dispersió, la germinació, el banc de llavors del Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR) i un glossari de conceptes relacionats.

A més, proposa activitats per assolir els coneixements explicats i una làmina dels fruits i llavors de les principals espècies arbrades i de matolls de les Illes Balears, com el pi, l’alzina, l’ullastre, la savina, la mata, la murta, l’olivella i l’arbocera.

L’edició consta de mil exemplars que seran distribuïts per centres escolars i biblioteques públiques. Els interessats poden demanar una còpia a l’adreça: xarxaforestal@gmail.com. Tot el material editat d’aquesta col·lecció està disponible a: https://xarxaforestal.org/publicacions/

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca