El PP-Menorca denuncia que arrenca el curs escolar i el Centre d’FP d’Hostaleria de Ciutadella anunciat el febrer del 2018 segueix encara sense data per construir-lo

El Partit Popular de Menorca denuncia que ha arrencat el curs escolar 2022-2023 i el nou Centre Integrat d’FP d’Hostaleria de Ciutadella, que va ser anunciat el febrer del 2018 per Francina Armengol i Susana Mora, segueix avui sense data per a la seva construcció i entrada en funcionament.

La presidenta del PP-Menorca i consellera portaveu del Grup Popular al Consell, Misericòrdia Sugrañes, manifesta que “aquest equipament docent constitueix l’exemple del reiterat incompliment dels compromisos del Govern amb Menorca”.

Per la seva banda, la diputada autonòmica Asunción Pons, que ha fet el seguiment d’aquest projecte al Parlament mitjançant preguntes orals i escrites adreçades al conseller d’Educació, Martí March, declara que “el setembre del 2019 el conseller March va afirmar, al ple del Parlament, en resposta al Partit Popular de Menorca, que durant el 2020 licitarem aquest projecte, però avui encara continua pendent. La parlamentària menorquina del PP qualifica la demora d’“inacceptable” i afegeix que “provoca la queixa de professors i alumnes per un retard que posa de manifest la gestió ineficaç de la Conselleria”.

Dos milions invertits en altres infraestructures

Asunción Pons explica que els Pressupostos autonòmics de 2019 van incloure 2.095.000 euros -al capítol VI d’inversions reals- per al “Nou Centre FP Estació Marítima Ciutadella”.

Per aquest motiu, el Grup Parlamentari Popular va plantejar, a pregunta oral, a què ha dedicat el Govern Armengol aquests 2.095.000 euros que estaven consignats com a partida finalista per al nou Centre Integrat de Formació Professional d’Hostaleria de Ciutadella. El Govern Armengol es limita a contestar que “s’han invertit en altres infraestructures educatives” però sense explicar ni precisar quines són.

“Externalitzar el projecte executiu des de l’IBISEC”

A les preguntes per escrit registrades per la diputada Asunción Pons per demanar explicacions sobre la gran demora que acumula el Centre Integrat d’FP d’Hostaleria de Ciutadella, el Govern Armengol diu que “s’està preparant la licitació per externalitzar el projecte executiu des de l’IBISEC” , però sense concretar cap calendari.

També diu que la presidenta, el 2018, va presentar l’avantprojecte i posteriorment es va redactar el projecte bàsic; a hores d’ara s’està preparant la licitació per externalitzar el projecte executiu des de l’IBISEC”.

El conseller Martí March exposa, en aquestes respostes parlamentàries, que “sortirà a licitació el projecte executiu i de direcció d’obres, i posteriorment es sol·licitarà la llicència ia executar les obres”.

La diputada Asunción Pons declara que tot són anuncis, però sense concretar res, sense dates per a la licitació, la petició de la llicència i l’execució d’obres. Per tant, desconeixem si el Centre d’FP d’Hostaleria de Ciutadella entrarà en funcionament el curs 2023-2024 perquè aquest curs 2022-2023 ha resultat impossible.

Recorda també la parlamentària autonòmica que, al ple del Parlament del 17 de setembre del 2019 el conseller d’Educació, Martí March, en resposta a una pregunta formulada pel Grup Parlamentari Popular va respondre, textualment, que “durant l’any 2020 licitarem aquest projecte i el tirarem endavant”. El conseller Martí March, que qualifica aquest equipament docent de “projecte estratègic”, va admetre al ple del Parlament del 21 de juliol del 2020, a preguntes d’Asunción Pons, que encara no havien redactat el projecte.

“Tots això s’ha incomplert reiteradament”, per això demanarem noves explicacions al Govern sobre aquesta demora, amb exigència de responsabilitats polítiques.

Retards i demores amb el silenci de Susana Mora

Misericòrdia Sugrañes manifesta que “al retard en la construcció del Centre d’FP d’Hostaleria a Ciutadella, s’afegeixen altres incompliments del Govern en matèria d’infraestructures educatives de Menorca, com el nou col·legi públic des Mercadal i el Conservatori de Música”.

La presidenta del PP-Menorca manifesta que “el Govern Armengol es limita a anuncis, presentacions, fotos i titulars, però després no compleix, ni executa ni realitza”. Declara que “tots aquests retards i demores es produeixen amb el silenci i la complicitat de Susana Mora, quan la presidenta del Consell hauria d’exigir i reclamar, des de la seva posició institucional, que es duguin a terme totes aquestes inversions docents que necessita la comunitat educativa menorquina , però prefereix callar i desviar la mirada”.

El PP-Menorca continuarà fent el seguiment d’aquests projectes, obres i inversions al Parlament amb preguntes noves i petició d’informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.