Menorca Talaiòtica - Unesco

El Banc d’Espanya avisa que la pujada dels tipus d’interès duplicarà la càrrega financera de les grans empreses L'efecte a l'hora de renovar crèdits serà menor entre les pimes, segons l'informe

 

Seu del Banc d’Espanya a Madrid

ACN Madrid – El Banc d’Espanya avisa que la pujada dels tipus d’interès per refredar l’activitat econòmica i frenar la inflació duplicarà la càrrega financera de les grans empreses amb renovacions de préstecs a curt termini. En un informe, l’ens supervisor preveu que la ràtio entre les despeses financeres i la suma entre el resultat d’explotació i els ingressos –és a dir, la càrrega financera– pujarà dels 6 als 11 punts en el cas de les empreses més grans i dels 4 als 7 punts en les pimes. “Quan es considera la renovació de deutes i crèdits a curt termini, l’efecte seria més gran entre les empreses grans que en les pimes, en la línia amb el seu endeutament més alt”, apunta el Banc d’Espanya.

La institució que presideix Pablo Hernández de Cos assenyala que l’impacte del repunt de tipus seria “substancialment més acusat” en termes de deute acumulat per les empreses vulnerables. Segons les previsions donades a conèixer aquest dimarts, el pes del deute d’aquestes companyies respecte al total del deute corporatiu s’elevaria entre 6,4 i 9 punts, si els tipus s’eleven entre el 2%i el 4%.

El Banc d’Espanya també ha indicat que, no obstant això, l’impacte de les pertorbacions en la proporció de llocs de treball que es troba en aquestes empreses amb pressió financera elevada seria relativament moderat.

L’ens supervisor preveu que les conseqüències del repunt molt acusat dels tipus d’interès als mercats financers per frenar la inflació rècord es traslladaran progressivament al cost mitjà del deute de les empreses, però també a la remuneració mitjana dels dipòsits i crèdits, augmentant, tant les seves despeses com els seus ingressos financers .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.