Ricardo Rossi, xef de l’hotel Valldemossa, guanya el II Concurs de Cuina amb Gamba de Sóller Juan Antonio Guerra, d'Es Fum, ha aconseguit el segon premi

Ricardo Rossi y Juan Antonio Guerra

Amb un “umami de gamba”, el xilè Ricardo Rossi, xef del Frédéric, restaurant de l’hotel Valldemossa (Mallorca), s’ha imposat en el II Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller, que promou la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme del Ajuntament de Sóller i que s’ha celebrat avui en el restaurant Suculenta (Port de Sóller). El plat es compon d’una gamba vermella confitada en oli i taronja de Sóller, un ravioli de consomé de gamba, un aire de gamba i coco i un cruixent de pa amb sobrassada. El segon premi ha estat per al sevillà Juan Antonio Guerra, del restaurant És Fum (Costa d’en Blanes, Mallorca), que ha competit amb una gamba vermella curada en sal de fonoll, salmorejo dels seus caps i escuma de poma picant. En aquesta segona edició s’han validat 39 inscripcions procedents de 13 comunitats autònomes.

El comitè avaluador, format per Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía i d’aquest jurat, i pels cuiners Susi Díaz, Álvaro Salazar, Raúl Resino i Cati Pieras, ha valorat els següents aspectes de cada recepta: sabor (0/10 punts), elaboració general (0/10), tractament de la gamba (0/10), originalitat (0/5) i presentació (0/5). La dotació econòmica dels premis és de 1.500 euros per al guanyador i 500 per al segon classificat. L’equip organitzador del concurs està format per Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Sóller; l’empresa Tres Cultura, responsable de gestió i producció; el cuiner Kiko Martorell, de Ca’n Boqueta, com a assessor culinari, i el periodista Andoni Sarriegi (Grup Gurmets), director de l’esdeveniment.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca