Tria producte local Balear

Maó acollirà la I Fira del Formatge Mahón-Menorca Inclourà mostres de cuina, tasts de producte, tertúlies, taules de debat, música, activitats i tallers en família

 

L’Ajuntament de Maó ha presentat avui matí la programació de la I Fira del Formatge Mahón-Menorca, que tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 d’octubre. Es tracta d’un esdeveniment dedicat exclusivament al formatge i pretén ser una cita de referència sobre aquest producte a Balears.

La trobada, pensada tant per al públic en general com per als professionals del sector, comptarà amb una programació que inclourà mostres de cuina, tasts de producte, tertúlies, taules de debat, música, activitats i tallers en família. L’esdeveniment està inclòs en la programació del mandat de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia.

La fira disposarà d’estands de formatgeries amb Denominació d’Origen Mahón-Menorca, a la plaça de s’Esplanada, a més formatgeries que formen part de l’associació AREQ (Asociación Ruta Europea del Queso), de la qual Maó forma part des de l’any 2015. Així mateix, la plaça de la Constitució acollirà les formatgeries de Menorca amb altres modalitats de formatge.

La fira s’inaugurarà el divendres a la plaça de s’Esplanada

La cita s’inaugurarà el divendres, 21 d’octubre, a les 17.00 hores, als dos espais: la plaça de s’Esplanada i la plaça de la Constitució. El capvespre es desenvoluparà entre conferències, teatre de carrer i música en directe.

La segona jornada obrirà portes a les 10.00 i tancarà a les 20.30 hores; durant aquest segon dia hi haurà una exposició de ramat boví, passacarrers de gegants, tast per a professionals i tast de vi i cerveses, i un taller familiar. A més, es farà una mostra de cuina, a càrrec del Jove Xef Menorquí 2022, Pau Sintes, i la xef Silvia Anglada, entre moltes altres activitats.

El darrer dia, el 23, es desenvoluparà entre les 10.00 i les 14.00 hores, entre mostres, passacarrers, tasts i tallers en família; i tot serà amenitzat amb música en directe.

La Primera Fira del Formatge Mahón-Menorca també pretén ser un espai de divulgació sobre aquest producte. Per això, s’imprimiran 1.200 exemplars d’una auca sobre la història del formatge de Menorca, per repartir-los als centres escolars de primer cicle.

A la presentació, hi han assistit el batle de Maó, Héctor Pons; el regidor de Dinamització Econòmica, Fires i Mercats, José Manuel García; Susana Mora, presidenta del Consell Insular de Menorca; Pilar Pons, directora insular d’Economia; Joan Bosco Triay, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Mahón-Menorca; i Tomeu Pons, president de Sa Cooperativa del Camp.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.