Conferència de Iona Heath sobre ‘Amor y muerte en tiempos de Covid-19

 

El pròxim 29 de setembre, a les 19.00 h, se celebrarà a la sala de plens del Consell Insular la conferència ‘Amor i mort en temps de Covid-19’ a càrrec de la doctora Iona Health. Durant la xerrada, respondrà a preguntes profundes i fonamentals com: Pot la por vèncer l’amor? Com podem fer tant mal a la infància i joventut? Com sanarem el dolor i el dol de deixar morir sols als nostres estimats? La conferència serà en espanyol i un cop finalitzada s’iniciarà un debat amb el públic assistent.

Iona Health és britànica, mèdica general jubilada, activa en la formació continuada i escriptora capaç de mesclar investigació i pràctica clínica amb filosofia i diferents expressions artístiques com poesia i literatura. Ha treballat durant 35 anys a Londres. Va ser presidenta del Real Col·legi de Mèdics Generals del Regne Unit entre 2009 i 2012. En les seves publicacions ha destacat sempre per posar al centre de la medicina al pacient, el que sent una cosa òbvia és oblidat moltes vegades. El seu llibre ‘Matters of Life and Death’ va ser traduït al castellà al 2008 amb el títol ‘Ayudar a morir (con un prefacio y doce tesis de John Berger)’. Al 2020 publicà un assaig en el British Medical Journal sobre ‘Amor en temps de coronavirus’, on les paraules inicials defineixen a l’autora: ‘En la crisi que defineix el nostre temps, hi ha una cosa que sustenta les accions, les decisions, la política i l’assistència sanitària: l’amor’.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.