El Govern organitza sessions informatives per a pimes de les Illes Balears sobre fons europeus L’OIE també posa en funcionament una bústia de correu per a assessorar a les pimes

 

L’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques (OIE), que pertany a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, posa en marxa les sessions formatives i informatives “Els fons Next Generation EU, una oportunitat de transformació per a les empreses de les Illes Balears” dirigides a les pimes de la comunitat autònoma.

«L’objectiu d’aquestes sessions formatives és acostar a les pimes informació pràctica que els faciliti participar de les convocatòries d’ajudes finançades amb els fons Next Generation», ha explicat Joan Carrió, director de la OIE.

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha recordat que aquest segon semestre de l’any sortiran 27 noves convocatòries autonòmiques. «Ens trobam en un moment clau per a les pimes i les animam a assessorar-se i preparar projectes per poder presentar-se a convocatòries d’ajudes públiques finançades amb fons europeus», i ha afegit : «Aquestes formacions són una bona eina per adquirir els coneixements necessaris i no perdre l’oportunitat de trobar l’encaix a cada una de les convocatòries»

El cicle es compon de tres sessions d’una hora i mitja, en les quals s’abordaran temes d’especial interès per a les empreses d’una forma especialitzada i concentrada.  Cada sessió es dividirà en tres parts: una part formativa, seguida d’una altra de caràcter informatiu i, finalment, un torn obert de paraules amb l’objectiu de reservar un espai per a la resolució de dubtes i permetre el diàleg.

Les sessions es duran a terme en format presencial a la sala d’actes de Ca n’Oleo (carrer de l’Almudaina, 4, de Palma) de 18.00 h a 19.30 h. Les dates previstes són el 3 d’octubre, el 7 de novembre i el 12 de desembre de 2022. Amb la finalitat que totes les pimes de les Illes Balears puguin accedir a aquestes formacions, totes les sessions seran gravades i es podran visualitzar des del portal web de l’OIE (www.oie.caib.es).

Per participar-hi, cal inscripció prèvia a través del següent formulari.

A la part formativa, es preveu que es tractin els temes següents: “Introducció a l’Estratègia d’Inversions Illes Balears 2030 i als serveis de l’Oficina d’Inversions Estratègiques”, “Tips bàsics per a presentar-se a una convocatòria de subvencions públiques, des de l’anàlisi de les possibilitats d’encaix fins a la presentació de la proposta” i “Elaboració i disseny de projectes: introducció als aspectes clau que ha de contenir un bon projecte”.

L’espai reservat per a la informació es dedicarà a donar a conèixer les oportunitats de finançament a les quals poden optar les empreses, així com les previsions per als propers mesos en aquest sentit.

El cicle s’ha llançat en col·laboració amb la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) i l’Institut d’Innovació de les Illes Balears (IDI).

Està previst que el cicle pugui tenir continuïtat i dur a terme altres sessions formatives també a Menorca, Eivissa i Formentera.

Bústia de correu

D’altra banda, i en aquesta mateixa línia de reforç del suport a les petites i mitjanes empreses de les Illes, cal destacar la posada en funcionament una bústia de correu electrònic propi perquè les pimes es puguin adreçar a l’Oficina: suportpime@oie.caib.es. Aquesta bústia s’estableix amb la finalitat que les pimes disposin d’un canal d’atenció directe a través del qual puguin canalitzar les seves demandes d’informació i assessorament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.