El Teatre des Born presenta la nova temporada A la nova programació del tdBorn s’hi poden trobar espectacles per a tots els públics, des de programació infantil i teatre familiar a espectacles per adults

 

Dilluns passat, el gerent i l’equip del Teatre des Born van presentar la programació de tardor-hivern 22/23 en un acte obert al públic general.

Entre la trentena d’espectacles presentats, hi destaquen noms com el de Marco Mezquida o Chicuelo, que conviuen amb la dansa d’importants companyies nacionals com son Aracaladanza, Les Impuxibles i Cia. Maduixa.

Tot això en una programació amb forta presència d’espectacles familiars, alguns amb tanta anomenada com Laika, de la Cia. Xirriquiteulateatre o ¿Cuándo viene Samuel? de Ultramarinos de Lucas.

També s’hi troben artistes locals com Maria Àngels Gornés o Simón Orfila i artistes que rompen amb les dramatúrgies més clàssiques, com la performer Agnés Mateus i Quim Tarrida.

Pel que fa a teatre en destaca la proposta Llarg dinar de Nadal, de la companyia catalana La Ruta 40.

A la nova programació del tdBorn s’hi poden trobar espectacles per a tots els públics, des de programació infantil i teatre familiar a espectacles per adults; les categories són també ben variades amb teatre, dansa, cinema, circ, noves dramatúrgies, monòlegs i tota classe de músiques.

Una temporada més, el Born també s’esforça a treballar amb programes educatius i pedagògics —amb funcions familiars i el projecte «Teatre a les Escoles»—; a impulsar accions amb un caràcter profundament social —per exemple, cedint entrades a les famílies de Serveis Socials i Càritas—; i, especialment, a col·laborar amb entitats culturals del municipi —S’Espai de Circ, Escoles de dansa, Premi Born del Cercle Artístic, JJMM de Ciutadella, Jazz Obert, Menorca Doc Fest, etc.— i artistes locals —que representen un 50% de la seva programació. També es treballa de manera persistent per apropar els joves al teatre amb propostes com el Born to be Born, la primera mostra de teatre adreçada a joves menors de 30 anys. Totes aquestes accions s’aniran definint encara més al llarg del curs, amb una idea continuista respecte els èxits de la temporada passada.

Així mateix, durant l’acte de presentació, també es van donar a conèixer les companyies que aquest any han obtingut la Residència Artística del Teatre des Born. Per una banda, tenim a la companyia Cercle Teatre, que adaptarà la història de Dickens Conte de Nadal i el grup menorquí Verlaat, que disposarà d’una residència exprés de dos dies amb una assessoria escènica.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.