L’Ajuntament des Mercadal posa en marxa el voluntariat lingüístic La finalitat és crear parelles lingüístiques (eventualment es podria donar cabuda a altres formats) en què s’ajunten persones catalanoparlants i d’altres que volen aprendre la llengua, interessades a xerrar de forma distesa i sense condicionants acadèmics

 

L’Ajuntament duu endavant aquesta iniciativa que pretén crear un espai d’aprenentatge de la llengua catalana des d’una perspectiva lúdica, sense una finalitat estrictament acadèmica. Té com a objectius ampliar l’ús social de la llengua i acostar persones no catalanoparlants amb parlants nadius per crear un espai de relació lingüística naturalitzada. Així mateix, també es promou la convivència i l’intercanvi cultural.

La finalitat és crear parelles lingüístiques (eventualment es podria donar cabuda a altres formats) en què s’ajunten persones catalanoparlants i d’altres que volen aprendre la llengua, interessades a xerrar de forma distesa i sense condicionants acadèmics. No es tracta de classes de llengua sinó d’un intercanvi distès per guanyar naturalitat i coneixement en la llengua de Menorca.

Aquest programa de parelles lingüístiques està coordinat pel Servei Lingüístic de l’Ajuntament des Mercadal, que en fa el seguiment. Les persones interessades a participar en aquest voluntariat lingüístic i conformar una parella i que vulguin més informació poden apuntar-se a través de la web municipal, el correu electrònic serling.esmercadal@gmail.com o a través del telèfon 660 661 241.

El programa de voluntariat també és possible gràcies a la línia de subvencions de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, dirigida a entitats i ajuntaments. Cal recordar que dia 26 de setembre de setembre se celebra el dia Europeu de les llengües, una commemoració que té com ha finalitat reivindicar la diversitat lingüística i promoure l’aprenentatge de diferents d’idiomes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.