Francina Armengol: «L’FP és una aposta estratègica per l’educació, la formació i el mercat laboral d’aquestes illes»

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha visitat aquest divendres l’IES Josep Sureda i Blanes, a Son Gotleu, amb motiu de l’inici del curs de la formació professional.

Durant la visita, la presidenta ha destacat que el que ara comença és un curs amb estabilitat en les matrícules, tot i tenir una situació en el mercat laboral de plena ocupació, «fet que demostra que l’aposta estratègica que s’ha fet per la formació professional està donant els seus fruits».

Francina Armengol ha recordat que les Illes Balears «són la Comunitat que més ha crescut en nombre de places en els darrers anys» i ha reivindicat que aquests tipus d’estudis tenen «una inserció laboral molt alta» i estan suposant «moltes possibilitats laborals» a joves de l’arxipèlag.

«La formació professional és una aposta estratègica per l’educació, la formació i el mercat laboral d’aquestes illes», ha afirmat, «i seguirem en aquesta línia de creixement, ampliant cicles, cursos d’especialització i oportunitats formatives».

En els darrers quatre anys, les matrícules de formació professional a les Illes Balears han crescut un 65 % i també s’han creat 4.600 places noves, 800 de les quals s’han creat enguany. El curs també comença amb 118 professors més.

Així, el curs 2022-2023 comença amb 16.800 alumnes matriculats a l’FP presencial, una oferta de 490 grups de primer curs: 94 de grau bàsic, 234 de grau mitjà, 153 de grau superior i 9 cursos d’especialització en totes les modalitats i règims. També s’ofereixen 16 cicles de formació professional intensiva (l’antiga formació dual) i enguany és el primer any que les empreses podran optar als ajuts convocats per la Conselleria d’Educació per contractar alumnat-treballador.

L’IES Josep Sureda i Blanes té 723 alumnes matriculats entre la seu de Son Gotleu i la de Son Ferriol, en què es cursen els cicles de formació professional agraris. Hi fan feina 93 docents.

A la visita també hi han assistit el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos; el director general d’Educació de l’Ajuntament de Palma, Sebastià Mascaró, i membres de l’equip directiu del centre.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.