Un altre divendres a la butxaca Per Mary Moro

 

De nou, divendres; no tinc molt clar com serà aquest dia de portes obertes al cap de setmana. Sí que puc explicar-vos com va ser l’anterior!

Al matí es podria dir que com un altre dia més: treball, recollir a María del col·legi, menjar juntes a casa amb migdiada inclosa. Després vam anar a Ciutadella perquè ella volia fer-se la manicura! Em fa riure que ella sigui d’aquests detalls quan jo no ho soc… aquesta llibertat que hem anat alimentant en la que ella realment ho és. Ambdues somriem cada vegada que em recorda que semblo una gitana, i que en canvi en el seu armari ni tan sols existeix roba com la que jo em poso diàriament ‘jo directament no tinc roba així!’, diu ella amb aquesta cara de trapella en la qual el nas se li arruga, en un gest de contenir el riure.

M’embolico! i el que realment volia explicar-vos és la meva tard-nit del divendres passat. Coneixeu el Teatre de Butxaca? Són representacions teatrals curtes, d’aproximadament uns 15 minuts, en diferents espais de Ciutadella; alguns d’ells realment atractius al no poder ser visitats si no és en una ocasió així. Doncs bé, amb Fabiana i Marga havíem comprat entrades per a 3 d’aquestes representacions: La feina ben feta, Començar i Blues, Browns & Grays. Com vaig gaudir, quina meravella!!

Teatre de Butxaca és tot un ritual: des del moment en el qual triem les obres a les quals ens agradarà assistir; bé sigui per l’emplaçament, el títol d’aquestes, els actors o la breu explicació de l’argument. Connectar-nos en línia el dia en què es posen a la venda i, efectivament, tenir les nostres entrades. I ja el dia de les representacions, tenir ben localitzats els diferents espais i anar saludant de camí a cadascun d’ells a la resta de públic, tot cares conegudes i habituals d’aquesta mena de propostes culturals, mentre somriem en veure’ns feliços comentant com ens va agradar l’obra a la qual acabem d’assistir.

I tot per un preu ridícul: 3’50 eur cada entrada! Un divendres en el qual em vaig sentir alimentar l’ànima: amigues, llocs nous i ser partícip del treball de tots aquests actors, actrius i directors; gent que crea i comparteix.

Què magnífic que a Ciutadella hi hagi tantes persones amb una sensibilitat tan bonica com per a organitzar una cosa així i dedicar el seu temps a acaronar-nos a molts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.