moulallengua

El FOGAIBA abona més d’un milió d’euros de l’ajuda excepcional per al sector agrari i ramader de les Balears per la crisi d’Ucraïna Es tracta de 1.985 expedients d’oví, caprí i boví de carn, d’aus, conills i cítrics

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha abonat els 1.985 expedients per valor d’1.089.861,47 euros de l’ajuda excepcional per al sector primari i ramader de les Balears derivada de la crisi d’Ucraïna. Es tracta del segon paquet d’ajudes directes del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per pal·liar les dificultats econòmiques de les explotacions agrícoles i ramaderes derivades de conflicte bèl·lic d’Ucraïna. Segons la consellera Mae de la Concha, «es tracta d’ajudes molt importants per a la viabilitat de les explotacions, que travessen moments de dificultat degut a la conjuntura social i econòmica existent, per mor de l’augment del preu dels combustibles, de l’electricitat, dels pinsos i també la sequera». «Aquesta ajuda és, juntament l’específica per a les explotacions de llet del passat mes de maig, un alè per al sector», ha destacat.

Per sectors, s’abonen 1.472 expedients de la línia d’oví i cabrú de carn per valor de 705.990,67 euros; 233 expedients de la línia de boví de carn per valor de 196.436 euros; 267 expedients referits a la línia de cítrics per valor de 173.688,80 euros; 11 expedients d’avicultura de carn que sumen 9.450 euros i 2 expedients de cunicultura per un valor de 4.296 euros.

El finançament d’aquestes ajudes ha estat entre el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (726.440,89 euros) i la Unió Europea (363.420,58 euros). El termini màxim per efectuar el pagament d’aquesta ajuda era el 30 de setembre de 2022.

L’ajuda específica de la llet va beneficiar 142 explotacions de boví, oví i caprí que varen rebre 1,5 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca