Menorca es suma a la celebració del Dia Mundial del Turisme Dimarts 27 de setembre, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i diferents ajuntaments de l’illa organitzen visites guiades i activitats especials gratuïtes arreu de l’illa

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i diferents ajuntaments de l’illa se sumen, un any més, a la commemoració del Dia Mundial del Turisme, que se celebra demà dimarts 27 de setembre. Una jornada impulsada per l’Organització Mundial del Turisme per a sensibilitzar sobre el valor social, cultural, polític i econòmic del turisme. Aquest 2022, el Dia Mundial del Turisme pretén posar l’accent en l’oportunitat de repensar el turisme. Segons l’Organització Mundial del Turisme, es tracta de col·locar en primer pla a les persones i al planeta, i reunir a tots els interessats, des dels governs i les empreses fins a les comunitats locals, entorn d’una visió compartida d’un sector més sostenible, inclusiu i resilient.

En el marc d’aquesta jornada, la FFTM i alguns ajuntaments han organitzat una sèrie d’activitats especials i visites guiades gratuïtes perquè la ciutadania se sumi a aquesta commemoració. La FFTM ofereix visites guiades  dimarts 27 de setembre al Fort de Marlborough i al poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés. Aquestes activitats són de caràcter gratuït i es duran a terme tant en castellà com en anglès, segons l’horari de la visita. L’aforament és limitat i és necessari reservar entrada amb antelació. Situat en la bocana del port de Maó, el Fort de Marlborough és una fortificació del segle XVIII convertida en centre d’interpretació històrica, i el millor exponent de les fortaleses que els britànics van aixecar a Menorca. Per part seva, Torre d’en Galmés és el poblat talaiòtic més gran de Menorca. Sorgit durant l’Edat de Bronze, va estar habitat fins a època medieval, encara que el seu apogeu es va viure entre el 1.200 abans de Crist i l’època romana.

L’Ajuntament de Ciutadella organitza, també dia 27, a les 20 hores, una visita guiada al recentment reformat Castell de Sant Nicolau, que inclou interpretació de l’entorn, història de la costa i torre de guaita, i observació del cel nocturn. Aquesta activitat és gratuïta, amb opció de fer-la en distints idiomes, i amb places limitades.

A Maó, el Museu de Menorca commemora aquesta data oferint entrada gratuïta al públic general durant tot el dia 27.

A Alaior, el centre LÔAC d’art contemporani celebra jornada de portes obertes de 10.30 a 14.00 hores i de 17.30 a 21.00 hores. El Centre Cultural Convent de Sant Diego romandrà obert entre les 17:00 i les 21:00 hores. Totes dues activitats estan organitzades per l’Ajuntament d’Alaior.

L’Ajuntament des Castell, per la seva banda, ha organitzat, per dia 1 d’octubre, una ruta a peu fins a la Torre d’en Penjat. La visita, en castellà i català, inclou explicació del perquè dels camins rurals i la història des Castell i la Torre. L’hora i lloc de sortida es publicaran al web de l’ajuntament i és necessària inscripció prèvia.

 

Més informació i reserva d’entrades aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.