Lectura poètica en memòria de Joan López Casasnovas Fins a 12 escriptors i escriptores de l’illa reten homenatge al membre de l’IME, en una trobada que tindrà lloc aquest dijous a la Sala d'actes de l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella

Iosune Arriaran, Margarita Ballester, Guillem Benejam, Andreu Bosch, Bep Joan Casasnovas, Carme Cloquells, Francesc Florit Nin, Pere Gomila, Gustau Juan, Carles Mercadal, Jordi Odrí i Ponç Pons, seràn aquest dijous 29 a partir de les 19:30 h la veu de Pere Xerxa. La lectura poètica de l’obra del desaparegut Joan López Casasnovas és la forma en què els companys i companyes de lletres, han volgut retre homenatge al lingüista, escriptor i acadèmic menorquí.

L’acte tindrà lloc  a la Sala d’actes de l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella, en lloc de Can Saura com s’havia programat inicialment

Aquesta primera trobada de lectura de l’obra poètica de López Casasnovas és l’inici dels actes que l’IME farà en memòria d’un dels membres més destacats de la secció de Llengua i Literatura. 

La seva dedicació a l’IME va ser intensa, generosa i compromesa. En paraules de Pere Gomila, cap de secció de Llengua i Literatura, Joan F. López Casasnovas, com a conseller d’Educació i Cultura en l’etapa autonòmica, “va ser un dels grans impulsors de la creació de l’Institut Menorquí d’Estudis, una institució que, de tot d’una, va esdevenir fonamental per al coneixement, la recerca i la cultura a Menorca i que avui continua creixent i afrontant nous reptes en el servei a la societat menorquina. Ell mateix, acabada la dedicació a la política, i com no podia ser d’altra manera, en va esdevenir membre de la Secció de Llengua i Literatura l’any 1993.”

Gomila afegeix que, des d’aleshores. la tasca feta per Joan López a la secció, i a l’IME en general, “va ser intensa, continuada i, com tot en la seva vida, d’una gran generositat i rigor intel·lectual, sempre dispost a treballar de manera altruista, entusiasta i amb una entrega admirable a la institució. Les seves nombroses intervencions en jornades, conferències, publicacions, llibres o debats, constitueixen un llegat impagable, una extraordinària aportació al coneixement, a la cultura, a la història, a la llengua, a la consciència nacional de Menorca, un llegat que queda per al futur, però que desgraciadament no li haurem pogut agrair prou en vida.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.