Actes 8 Març

CCOO i UGT anuncien mobilitzacions el 7 d’octubre i el 3 de novembre per exigir augments de sou per combatre la inflació Els sindicats reclamen a la CEOE reobrir negociacions dels convenis bloquejats i incloure clàusules de revisió

 

ACN Madrid – Els sindicats CCOO i UGT han anunciat mobilitzacions d’àmbit estatal a favor d’augments salarials que s’iniciaran el proper 7 d’octubre davant les seus de les patronals i acabaran el 3 de novembre amb una gran marxa a Madrid. “No hi ha cap país en una situació similar de paràlisi de negociació col·lectiva”, ha denunciat el secretar general d’UGT a Espanya, Pepe Álvarez. Les centrals defensen incloure clàusules de revisió salarial als convenis perquè els treballadors no perdin poder adquisitiu. “Els sindicats plantegem pujades salarials raonables pels propers tres anys, propostes perfectament assumibles”, ha dit el secretari de CCOO, Unai Sordo.

Després de l’estiu, els sindicats van emplaçar a la CEOE a desbloquejar la mesa de negociació. Ara, que la falta de resposta per part de la patronal “obliga a fer un pas més” i a sortir al carrer, ha detallat Sordo.

Álvarez ha recordat que el salari real està estancat des del 2008 i el salari pactat per conveni només ha pujat un 2,8%, en un escenari inflacionista que sobrepassa el 10%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.