IB3 TV emet aquest diumenge el documental “El Premi Sant Antoni, tornant de l’oblit” produït per Magda Timoner

La televisió autonòmica IB3 emetrà aquest diumenge, a les 19.50 hores, el documental “El Premi Sant Antoni, tornant de l’oblit”, una producció de Magda Timoner que complementa l’exposició “El Sant Antoni: 17 anys del Premi de Pintura de Menorca,1991-2007”, organitzada pel Departament de Cultura del Consell Insular i comissariada per Juan Elorduy i Tomeu Sánchez.

Tant l’exposició com el documental és un reconeixement a aquest important premi de pintura que va organitzar cada any Sa Nostra, i que constitueix un memorial de l’obra pictòrica d’un bon nombre d’artistes de Menorca durant els darrers anys del segle XX i principis del XXI. La mostra va comptar amb la col·laboració de Bankia, la Fundació Sa Nostra, el setmanari El Iris i el diari Menorca.

Miquel Bosch, Marc Jesús, Paca Florit, Zulema Bagur, Pacífic Camps, Francesc Florit Nin o Llorenç Pons són alguns dels artistes que van guanyar el premi Sant Antoni Sa Nostra de pintura de Menorca, un guardó que, en molts casos, va ajudar a impulsar la trajectòria dels creadors premiats.

Nascut com una iniciativa del Setmanari El Iris que va fer seva l’Obra Social Sa Nostra, i amb un jurat format per professionals de fora de l’illa i de perfils diversos, el guardó implicava a més el muntatge d’una exposició individual per al guanyador, amb catàleg inclòs.

El documental dirigit per Magda Timoner explica la història del guardó i dóna veu als artistes i organitzadors.

Aquesta emissió és possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura i IB3 Televisió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca