moulallengua

El Govern de les Illes Balears lliura els Premis del Turisme 2022 Villa Le Blanc i Illa dels Trails entre els guardonats

El Govern de les Illes Balears ha lliurat aquest dimarts vespre els Premis del Turisme 2022 durant la VI Nit del Turisme, que ha tingut lloc a la Misericòrdia (Palma), amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol; del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, i altres autoritats de la comunitat. Aquestes distincions honorífiques es dediquen a iniciatives o actuacions que aposten per la viabilitat, la innovació i la sostenibilitat del producte turístic de les Illes Balears i, així, contribueixen a millorar la qualitat, la competitivitat i l’emprenedoria del sector.

Durant la seva intervenció en la gala, Francina Armengol ha celebrat el «lideratge turístic de les Illes Balears, que ens permet també liderar el creixement econòmic i l’ocupació» i ha agraït tant als consells insulars com als ajuntaments, empresaris i treballadors «la feina conjunta: tots sabem el que hem lluitat i treballat perquè aquesta temporada ens hagi permès sortir del malson».

La presidenta del Govern també ha recordat que, no obstant això, «hem sabut fer això sense deixar de planejar de manera valenta i clara el model que volem per al futur», fent «una aposta per la qualitat i la sostenibilitat» i aprovant mesures com la nova Llei turística, «que no té com a objectiu créixer més, sinó repartir la riquesa que genera el turisme entre tota la societat».

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per part seva, ha defensat el compromís del Govern amb aquests guardons i ha lloat l’aposta conjunta i l’esforç del sector per superar les amenaces i afrontar una recuperació com més ràpida millor, en un moment en què ja s’han assolit els nivells previs a la pandèmia.

En aquesta línia, Negueruela ha recordat que les Illes Balears mantindran la seva aposta per incrementar la qualitat des d’una perspectiva sostenible. «Hem de fomentar els principis de l’economia circular, centrant-nos en models de negoci basats en la diferenciació i innovació i que siguin respectuosos amb el medi ambient», ha afegit, alhora que ha posat èmfasi en la necessitat d’impulsar la formació entre els treballadors del sector, «per ser més productius, eficients i competitius».

L’acte ha estat organitzat per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), amb la col·laboració del Consell Insular de Mallorca.

Les iniciatives i persones premiades al llarg de la nit han estat, per categories, les següents:

1. Guardó a la innovació turística

K de Kose Kose. Va néixer el 2011 a càrrec de la seva dissenyadora i directora artística, Ariadna Ferrer, i destaca pels seus treballs en joieria contemporània tèxtil, capelleria d’autor i accessoris artesanals fabricats a Eivissa. El jurat li concedeix el guardó per la seva originalitat i innovació en les creacions, així com per ser un important atractiu turístic.

2. Guardó a la millor iniciativa de responsabilitat social

Vila Le Blanc. El jurat concedeix el premi a aquest hotel situat a Menorca per unir luxe i sostenibilitat. És l’hotel més sostenible de l’empresa Meliá i el primer neutre en carboni de l’illa de Menorca, ja que incorpora instal·lacions i tecnologies d’última generació que li permeten reduir les seves emissions en un 87 %.

3. Guardó a les bones pràctiques en matèria d’ocupació turística

Fundació Deixalles. El jurat premia una iniciativa de la Fundació Deixalles per fomentar l’economia circular en els sectors HORECA i immobiliari, així com la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables, a través de la recollida i reutilització d’objectes i residus.

4. Guardó al treballador o treballadora del sector turístic

Manuel García Arenas. Representant legal de CCOO dels treballadors de l’hotel Meliá Palma Marina, ha participat en la millora de les condicions laborals, en la negociació dels plans d’igualtat i de formació del grup Meliá, i també ha mostrat sempre un gran compromís social durant la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Cecilia Brizuela Mosquera. Presidenta del Comitè d’Empresa de l’hotel Gran Meliá Victoria, és membre de la Comissió Executiva i de la Direcció Sectorial d’Hoteleria d’UGT Illes Balears i un referent dins l’acció sindical per la seva gran tasca, tant personal com de col·laboració, en el sector.

5. Guardó a la millor iniciativa de turisme circular

Agenda 2030: la transició d’Iberostar cap a una economia circular. El jurat reconeix la tasca de la cadena, que ha posicionat l’economia circular en el centre de la seva agenda 2030, amb l’objectiu d’estar lliures de residus, neutres en emissions de carboni i millorar la salut dels costs que afecten un establiment hoteler.

Cas Majoral. Guardó per ser un exemple d’economia circular i unió entre el sector primari i el sector terciari. Tota la seva producció de quilòmetre 0 va destinada a restaurants de Formentera i elaboren tots els productes amb sistemes ecològics sense productes químics.

6. Guardó al treball, a l’esforç i a la dedicació professional en turisme

Família Erhart (Universal Hotels). Guardó als seus més de cinquanta anys de compromís, així com a les seves diferents accions implementades per afavorir Mallorca com a destinació turística. També per la seva contribució al desenvolupament social i econòmic de l’illa en general i de la Colònia de Sant Jordi en particular.

Juan Riera Ripoll (Ca n’Alfredo). El jurat reconeix la seva trajectòria, la seva tasca divulgativa i la seva defensa per mantenir la gastronomia tradicional eivissenca.

7. Guardó a l’experiència turística

Illa dels Trails. Es tracta de cinc curses de muntanya amb un gran atractiu turístic que suposen una proposta experiencial i que se sumen a l’emblemàtica Trail Menorca Camí de Cavalls i ajuden a promocionar l’illa i el seu patrimoni natural i cultural en temporada baixa.

8. Guardó a les bones pràctiques en igualtat de gènere

Espardenyes Torres. El jurat reconeix la seva tasca a l’hora de fomentar l’ocupació i el treball de les dones, amb l’elaboració d’un producte 100 % artesanal com són les espardenyes típiques d’Eivissa, que respecten la tradició eivissenca més antiga i promocionen l’illa per tot el món.

Mavi García. Reconeguda duatleta nascuda a Mallorca, que enguany serà la capitana de la selecció espanyola en el mundial. Es reconeix la rellevància i difusió que aquesta esportista mallorquina ha fet de la nostra terra allà on va.

9. Guardó a l’ambaixador o ambaixadora de les Illes Balears

Alexandra Schörghuber. Presidenta i propietària del Grup Arabella. El jurat premia el seu compromís i la seva aposta per un turisme de qualitat a Mallorca. A través de la seva proposta turística, ha aconseguit vincular el reconegut prestigi dels seus establiments amb la marca Mallorca com a destinació turística de qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca