Menorca Talaiòtica al XVI Encontre de Gestors de Patrimoni Mundial El Ministeri de Cultura, organitzador de la trobada, ha convidat la candidatura menorquina per la seva rellevància i projecció

Menorca Talaiòtica ha participat avui al XVI Encontre de Gestors de Patrimoni Mundial celebrat a Mèrida, Extremadura, el 28 i 29 de setembre. En aquest fòrum anual, creat el 2007 pel Ministeri de Cultura i Esports, s’analitza i es debat sobre iniciatives i projectes de gestió dels llocs inscrits en la llista de patrimoni mundial de la Unesco. Tot i que Menorca Talaiòtica encara no forma part d’aquesta llista, el Ministeri ha convidat la candidatura menorquina per la seva rellevància i projecció.

El vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha intervingut aquest matí, 29 de setembre, amb la ponència “L’Agència Menorca Talaiòtica i l’associació de Propietaris i gestors: una gestió compartida del patrimoni arqueològic”. En espera de la convocatòria del 45è Comitè de Patrimoni Mundial, Maria ha explicat el camí que segueix avui dia la candidatura: “L’objectiu que ens ha guiat durant aquesta etapa és no esperar a la inscripció per a posar en marxa el Pla de gestió, l’Agència Menorca Talaiòtica i el Fòrum de propietaris. Ja és una feina feta”. El tècnic de Menorca Talaiòtica i arqueòleg, Joaquim Pons, també ha participat en la trobada.

Sota el lema “Els propers 50 anys: el patrimoni mundial com a font de resiliència, humanitat i innovació per a les generacions futures”, l’Encontre de Gestors ha girat al voltant del 50 aniversari de la Convenció de Patrimoni Mundial de la UNESCO i els reptes que afronta, com el desenvolupament sostenible i les eines de planificació i gestió del turisme.

50 aniversari de la Convenció de Patrimoni Mundial
El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i el Ministeri de Cultura i Esports va organitzar el 28 de setembre un acte institucional al Museu Nacional d’Art Romà de Mèrida per commemorar el 50è aniversari de la Convenció de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

La Convenció és un tractat signat pels països membres de la UNESCO en el marc de la seva Conferència General del 1972. La Convenció té per objecte identificar, protegir, conservar, revalorar i transmetre a les generacions futures el patrimoni cultural i natural de valor universal excepcional.

Actualment, és el tractat internacional més reconegut del món sobre patrimoni, gràcies a la ratificació dels 194 estats part (entre els quals hi ha Espanya). És l’instrument més eficaç i destacat de cooperació internacional per a la protecció del patrimoni cultural i natural que té un valor excepcional. Gràcies a aquest tractat s’han pogut protegir llocs amb un important valor que s’haurien deteriorat o haurien desaparegut a causa de la manca de recursos per preservar-los.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.