moulallengua

Perquè no s’aplica l’article 4 a Ciutadella?

La iniciativa de l’Ajuntament de Ciutadella en obligar a tenir guàrdies jurats a aquells establiments que vulguin tenir obert entre la una i mitja i les tres de la matinada, no compta amb el suport de les dues patronals empresarials de l’illa, que manifesten que estan pagant justos per pecadors i, que és l’Ajuntament el que no fa complir la seva pròpia normativa i la deriva, per manca d’efectius policials als empresaris.

Tant PIME com CAEB asseguren que tant les patronals com el mateix Ajuntament de Ciutadella saben que la problemàtica de renous i molèsties al nucli antic són unes situacions concretes, no generals, provocades per a dos o tres establiments, que no són associats a les patronals de restauració i consideren que és l’Ajuntament el que ha de posar solucions i aplicar la normativa, perquè és la seva obligació.

El no aplicar aquesta normativa, denunciada per veïns i també per hotelers, provoca que les molèsties generades acabin afectant al descans, no sols des residents, sinó també dels turistes que s’allotgen a hotels del nucli antic, pel fet que en els darrers anys el centre històric de Ciutadella acull també un bon nombre de turistes que s’allotgen en petits hotels, oberts tot l’any, i que es senten perjudicats per les renous i crits, especialment a les nits dels caps de setmana.

Si l’Ajuntament de Ciutadella és conscient de que hi ha tres o quatre locals “conflictius” pel que fa al tema de renous i queixes per molèsties als residents i turistes, té una eina ben clara per actuar. L’article 4 sobre reducció d’horari publicat al BOIB del primer de juliol de 2021 que apunta què: “Excepcionalment, per acord de Ple, L’Ajuntament de Ciutadella podrà reduir l’horari regulat per aquesta ordenança dels locals, de les terrasses, dels recintes, de les instal·lacions i d’altres establiments oberts al públic quan hi hagi existència de locals o instal·lacions d’aquests tipus en les zones on hi ha una alta concentració d’aquests tipus de negocis, o que estiguin delimitades com a residencials o mediambientalment protegides, i impedeixin el dret al descans dels veïns”.

La conciliació entre l’activitat comercial i el descans dels residents és en la majoria de casos, així ho apunten les patronals, compatible i de fet es pot comprovar a diari. Per tant si el problema es redueix a uns pocs establiments, que l’Ajuntament s’actuï aplicant la normativa i com diuen els empresaris, no ho paguin justos per pecadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca