moulallengua

Cançons i amics, el nou projecte de Bep Marquès El cantautor ciutadellenc ha tret nou disc, juntament amb la Mediteband

Miriam Triay – Bep Marquès, el reconegut músic menorquí, ha presentat el seu darrer disc, Cançons i amics, que va sortir al carrer el 19 del mes passat. En aquesta ocasió, l’artista ha comptat amb la col·laboració de la Mediteband, una banda d’amics formada expressament i a partir d’aquest nou llançament, i composta per Quique Soriano (baix i cors), Toni Bosch (guitarres acústiques), Joan Massanet (guitarres elèctriques), Robin Alba (teclats i cors) i Toni Vallespir (bateria i cors). Aquests dos darrers professionals són també els productors.

LA IL·LUSIÓ PER LA MÚSICA

“Sempre he tingut predilecció pel món de l’art. Vaig començar fent teatre amb sis anys a Sant Miquel, amb n’Andreu Genestar, i des del 1995 m’he dedicat professionalment al que més m’agrada, la música”. Marquès va encetar la seva carrera musical amb el grup Inventari, amb el qual es va anar obrint camí en la indústria, i va anar progressant, fins al punt que, a l’hora de fer el tercer disc, ja havien firmat amb la discogràfica mallorquina Blau Produccions.

Una trajectòria que acabà derivant, fa 12 anys, en Cançonetes (2012), el seu primer disc en solitari. “Va ser una decisió molt improvisada. De fet, va ser en Miquel Àngel Sanxo, de la discogràfica Blau, que em va animar a tirar-me a la piscina tot sol”. A partir d’aquest moment, i amb el primer projecte al carrer, Marquès mai s’hagués imaginat arribar al punt de poder treure un disc cada dos anys. Després de Cançonetes, vingueren Sal (2012), Fotos (2014), Vida (2016), Natural (2018), 10 (2018) i Redó (2020). Ara, dos anys després, i com ja és costum, ha tret el seu darrer projecte discogràfic, Cançons i amics (2022).

MOLTES CANÇONS I AMB AMICS

Després de gairebé 3 dècades a dintre la indústria musical, i d’1 de carrera en solitari, Marquès ha decidit portar a terme un projecte que va molt més enllà del disc físic Cançons i amics. Així, gràcies a aquest llançament s’ha creat Mediteband, la banda formada pel grup d’amics i professionals amb el qual ha treballat. “No volia que el disc només dugués el meu nom. S’ha fet amb una banda de rock de grans professionals i açò s’ha de saber. Per açò, vam crear la Mediteband, grup nascut a Mallorca i que encara no sabem cap a on ens durà”.

El disc presenta la firma de molts dels grans professionals de la música, que es van tancar durant 10 dies, el mes de gener, al Teatre de Vilafranca de Bonany per enregistrar les diferents cançons. Vuit peces en total que, d’alguna manera, presenten aquesta essència d’amistat, per també mostrar una petita part personal de Marquès, l’autor de la majoria de lletres. Assegut a la fresca, Contaràs, Amics, Tot sol, Diumenges de pluja són dilluns de sol, I si vens al meu costat, Sol i Se me olvidó otra vez. Cançons que demostren la importància de la vida, dels petits moments, de la família i, sobretot, dels amics. De com el temps passa i s’han de valorar les persones que ens acompanyen.

Des d’un tema que parla de com als estius Marquès seu a la fresca amb la seva mare i veïns, capvespres de tranquil·litat i bona companyia (Assegut a la fresca), fins a cançons que reflecteixen el sentiment d’amor i estima d’un pare cap a una filla. “Jo em vaig criar sense pare, i, d’alguna manera, vull que la meva filla sempre em recordi amb aquesta cançó. Crec que conta un poc qui som junts i el que feim” (Contaràs). Però també ens acompanya una ranxera, Se me olvidó otra vez, d’Alberto Aguilera, que Marquès ha volgut portar al seu estil, i aportar com a bonus track; “volia acabar amb una cosa més diferent del que faig sempre”.

Un disc que, a més, també ha comptat amb la col·laboració d’altres artistes músics com Xisca Abraham als cors de la cançó Sol; Simó Pocoví en la veu de Se me olvidó otra vez, “un gran artista i amic que ens va venir a veure cada dia de la gravació a Vilafranca, i que, finalment, va decidir acompanyar-nos en una de les cançons”; i Norbert Fimpela, que, des de casa seva, va enviar la seva harmònica gravada per poder acompanyar la ranxera.

L’artista ciutadellenc, amb més de 3 dècades de trajectòria armada i a l’esquena, es torna a presentar davant el seu fidel públic, per mostrar el seu nou treball discogràfic, Cançons i amics. Un projecte que neix de les ganes de fer música, amb amics i professionals, i de compartir una part més de la seva persona; i que ja es pot escoltar, tant a les plataformes digitals com comprant el CD en físic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca