El Govern condecora a SILME pel programa de gestió policial que fan servir més de 40 municipis El Cap de Projectes del Servei d'Informàtica Local de Menorca, Manel Camps, rep la Creu al Mèrit Policial

 

La Direcció General d’Emergències i Interior del Govern balear ha lliurat la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd a Manel Camps, Cap de Projectes de SILME (Servei d’Informàtica Local de Menorca), pel programa informàtic de gestió policial creat a Menorca per SILME fa més de 10 anys i que avui en dia es fa servir a la majoria de municipis de les Illes Balears ajudant a optimitzar les tasques diàries dels cossos policials com registre d’incidències, configuració de plantilles de personal, consulta de dades dels ciutadans i coordinació amb altres cossos de seguretat i emergències, entre d’altres.

El Consell Insular de Menorca, a través de l’empresa pública Servei d’Informàtica Local de Menorca S.A (SILME), va arribar amb el Govern Balear a un acord de cessió gratuïta de l’aplicació informàtica que millora la comunicació i la coordinació dels diferents cossos de Policia Local arreu de les Illes Balears. Actualment són més de 40 municipis – tots els de Menorca, la majoria de Mallorca i un d’Eivissa – els que empren el programa POLICIA XPO.

La consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local de Menorca Cristina Gómez, ha “felicitat novament a Silme per la seva feina, discreta i constant però cabdal, en favor del Consell Insular i ajuntaments de la nostra illa des de fa més de trenta anys. Agrair al Goib la concessió d’aquesta medalla al company Manel Camps, Cap de Projectes i persona que ho ha donat tot a la seva feina, amb una inequívoca vocació de servei públic. Així com a la resta de persones de l’equip de SILME que ha participat en el desenvolupament d’aquest programa informàtic, ja que sense elles no hauria estat possible. Continuem defensant la col·laboració entre administracions i ens omple d’orgull que sigui Menorca qui hagi aportat el seu granet d’arena al bé comú de totes ses nostres illes”.
Tal com descriu la resolució de la concessió de la Creu al Mèrit Policial, el programa informàtic el va iniciar l’empresa pública de Menorca SILME i en concret el seu Cap de Projectes, Manel Camps, conjuntament amb quatre policies locals de diferents municipis de Menorca: el subinspector de la policia local d’Alaior Francisco Pons, el policia local de Ciutadella Santiago Román, l’oficial de la policia local de Sant Lluís José Titos i l’oficial de la policia local de Maó Rafael Canalejo, els quals varen dedicar gran quantitat de temps a l’anàlisi i la recerca d’informació, així com a l’aportació de la seva experiència per al seu desenvolupament i consecució del programa final. Aquell programa va ser l’embrió de l’actual programa de coordinació digital POLICIA XPO que ha posat en marxa l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears.
A l’acte de condecoracions desenvolupat aquest dijous a Alaior amb la consellera de Presidència del Govern balear, Mercedes Garrido, s’ha fet entrega de més de 40 condecoracions a policies locals de Menorca en reconeixement de la seva tasca i dedicació així com per la seva trajectòria i antiguitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.