L’Ajuntament de Ciutadella celebra el Dia Internacional de les Persones Grans Una commemoració per tota la ciutadania, especialment les persones grans, que representen un 19,17% del total de la població ciutadellenca

 

Avui, 1 d’octubre de 2022, Dia Internacional de les Persones Grans, l’Ajuntament de Ciutadella a retut un homenatge a les persones grans de Ciutadella, una població que suposa quasi una cinquena part sobre el global del municipi.

L’acte ha consistit en una cantada conjunta a les escales de la Catedral per part de les corals de les dues associacions de persones grans de Ciutadella: l’Associació de Gent Gran i Pensionistes de l’Esplai i l’Associació Democràtica de Jubilats i Pensionistes.

També s’ha llegit un manifest unitari de tots els grups polítics. En aquest, es fa menció especial a les dones majors, pel seu important paper i contribució a la societat tot destacant la seva resiliència i fortalesa. També parla sobre l’augment de l’esperança de vida en els darrers anys, fet que fomenta un envelliment de la població fins a duplicar el nombre de gent gran a escala mundial en les tres dècades vinents.

Finalment, el manifest fa referència al servei A PROP, posat en marxa per l’Ajuntament de Ciutadella l’any passat per atendre la gent gran davant la problemàtica de la soledat no desitjada. Aquest servei ajuda a identificar situacions i persones del nostre municipi que viuen situacions de soledat no desitjada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.