L’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears lliura les seus premis anuals en el marc de la Fira d’Alcúdia

 

Bep A·lès. Eliris.cat. Alcúdia- L’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears (APEGIB) ha lliurat aquest dissabte els Premis Gastronòmics de Mallorca, en el marc de la Fira d’Alcúdia celebrada avui, dia 1 d’octubre, amb el suport de l’Ajuntament d’Alcúdia.

El Premi Crítica Gastronòmica 2021 ha estat per a  Guillem Méndez del restaurant El Olivo (Deià), de qui s’ha destacat la seva cuina  honesta, amb el producte de Mallorca per bandera, tot i que també ha usat els aliments de fora que destaquen per ser excel·lents, un cuiner que sempre és atent a les noves tècniques de cocció i elaboracions, amb un estil clàssic i elegant fan que sigui un dels cuiners de referència de l’illa.

APEGIB també ha guardonat el Celler Can Ripoll d’Inca amb el Premi Caty Juan de Corral 2021 que la família Gual regenta des de fa més de mig segle, una fonda on hi trobam alguns dels plats més representatius de la cuina tradicional de Mallorca.

Finalment, l’associació ha volgut fer un reconeixement especial al cuiner Gerard Tetart per la seva trajectòria, que el 1974 va agafar  el comandament del restaurant Ses Rotges de Cala Rajada, amb el qual tres anys més tard li van atorgar la primera estrella Michelin de Mallorca.

Els membres d’APEGIB que hi han estat presents són Bep Al·lès, Lola Olmo, Margalida Socias i Josep Maria Natta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.