Chas! Per Mary Moro

Han bastat unes poques hores d’aquesta tardor perquè el paisatge sigui diferent: el vam rebem un divendres, i just l’endemà decideix regalar-nos una matinada d’insomni i cels espectaculars.

Això d’un chas! i tot pot canviar. Aquesta frase tan gastada que, precisament per ser-ho, acaba perdent credibilitat; com el pastor al qual ningú va creure quan el llop sí que va venir.

En més d’una ocasió us he parlat del meu Rebaño, el grup d’amics del Prat. Com qualsevol conjunt, el componem persones diverses, però amb una energia i vibració molt similars; precisament són aquestes les que fan que passin els anys i seguim amb les mateixes ganes, diria que fins i tot més, de veure’ns i compartir. Una de les ovelletes ha vist com la seva vida ha donat un canvi, així, en un chas! No és la primera, segurament no serà l’última. Hi ha chas! que ens regalen sorpreses precioses que ens fan desitjar que siguin més els que ens vagin venint; però hi ha alguns que, per un instant, paralitzen les nostres vides i ens obliguen a reordenar en la nostra ment tot el que fins ara ens feia caminar. Uns dies de malestar, unes proves, cita en la consulta i la notícia et fa veure el món d’una altra manera molt diferent de com ho veies fins al moment.

Vull creure que els chas! no sempre són aliens a nosaltres mateixos; no sempre estan en mans de l’atzar, ni de tercers. Vull creure que nosaltres mateixos podem ser creadors de chas! Una mica com quan creiem que no podem, que no serem capaços de saltar des del penya-segat per a acabar submergits al Mediterrani, satisfets després de la nostra gesta, deixar aquest treball que fa que cada matí se’ns tanqui l’estómac i no podem ni prendre’ns un te o asseure’ns mirant als ulls a la, fins llavors, nostra parella i fer-li saber que els nostres sentiments han canviat. Vull creure que aquests també són chas! alguns no tan petits, però tots resulten detonants que ens empenyen a nova nova manera d’entendre el nostre dia a dia.

Ser com l’ovelleta del meu Rebaño que va entendre aquest chas! inesperat i ha decidit utilitzar-ho al seu favor per a omplir-se de forces, ganes i il·lusió; una ovelleta que ara va a la recerca d’uns altres que sí que són buscats i creats per ella mateixa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.