El menorquí Kevin Llopis prepara la seva participació als Worldskills 2022 És la primera vegada que les Illes Balears tindran representació a n'aquest certàmen internacional

 

Kevin Llopis al podi de l’spainskills 2022 amb la bandera de les Balears

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha visitat avui el CIFP Juníper Serra (Palma) per donar suport i ànims a l’alumna Elsa Delgado amb motiu de la seva participació als Worldskills 2002. Delgado, que va ser medalla d’or en la modalitat de Servei de restaurant i bar als Balearskills i als Spainskills 2022, representarà Espanya als propers Worldskills, una competició de proves pràctiques en la qual els estudiants de formació professional de tot el món demostren els seus coneixements i les seves destreses. El certamen es durà a terme del 19 al 28 d’octubre a Lucerna (Suïssa) i serà la primera vegada que les Illes Balears hi tindran representació.

Elsa Delgado va aconseguir la medalla d’or en la modalitat de Servei de restaurant i bar en la competició autonòmica Balearskills i, posteriorment, l’or en la competició estatal Spainskills 2022.

En aquestes setmanes prèvies al campionat mundial, aquesta alumna està preparant juntament amb el seu tutor, Joan Miquel Marroig, les proves que haurà de realitzar a Lucerna. També compta amb el suport del coordinador nacional, Antonio Díaz, i del coordinador autonòmic, Nino Recio.

El jurat dels Worldskills, la competició de la formació professional per excel·lència, valorarà no tan sols el resultat final sinó també les habilitats i competències dels participants en l’execució de les proves. A partir de la puntuació obtinguda, els competidors seran guardonats en el mundial amb la medalla d’or, la de plata o la de bronze.

Amb aquesta mena de competicions, també anomenades “les olimpíades de la formació professional”, es pretén promocionar, potenciar i difondre els estudis d’FP, ja que han demostrat ser una via efectiva per a aconseguir amb èxit una inserció laboral en mercats competitius. Amb esdeveniments com aquests també s’aconsegueix potenciar la relació entre els centres i les empreses, ja que proporcionen un punt de trobada entre l’alumnat, el professorat i les empreses relacionades amb el seu sector productiu.

Les Balears tindran doble representació als Worldskills

Per altra banda, l’alumne Kevin Llopis, de l’IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó, també prepara la seva participació en els Worldskills 2022. Llopis fou medalla d’or en la modalitat d’Instal·lacions elèctriques en la competició autonòmica Balearskills i, posteriorment, medalla d’or en la competició estatal Spainskills 2022.

Cal remarcar que com a conseqüència de la COVID aquest certament internacional tindrà lloc aquesta vegada en indrets diferents de tot el món i en dates diferents. En aquest sentit, i pel que fa a l’alumne Kevin Llopis, els Worldskills de la seva especialitat es realitzaran a Àustria el proper mes de novembre.

Aquesta actuació està finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançada pel Fons Social Europeu en el Marc Financer Pluriennal 2021-2027 (FSE+).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.