Les Illes Balears registren la despesa mitjana diària per turista més alta en un mes d’agost L'arxipèlag aconsegueix un augment de la rendibilitat amb pujades tant en la despesa mig diària com en el de cada turista

 

Les Illes Balears van registrar el mes d’agost passat la despesa mitjana diària per turista més alt obtingut en aquest mes de l’any tal com posa de manifest l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur) feta pública avui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Segons aquesta enquesta van ser 182 euros, un 12,3% per sobre de la mitjana nacional (162), i en l’acumulat durant els primers vuit mesos de l’any la despesa mig diària per turista també se situa en el seu nivell més alt, 176 euros, un 7,3% per sobre del registrat en 2019 fins a agost.

Segons Egatur, les Illes Balears acumulen en els vuit primers mesos d’enguany una despesa de 11.288 milions d’euros dels turistes internacionals durant les seves vacances en l’arxipèlag. Aquesta xifra representa un 1,6% més que en 2019, a pesar que la xifra d’arribades encara està per sota de la d’aquell any (-4,9%). Només el mes d’agost, la despesa total ha estat de 2.665 milions d’euros.

Quant a les arribades, les illes recuperen per cinquè mes consecutiu el 100% del turisme perdut durant la pandèmia provocada pel COVID-19 aconseguint un augment de la rendibilitat gràcies a la major despesa dels seus visitants. Així, les Balears van tancar agost amb un total de 2,81 milions de turistes, tant nacionals com internacionals, tal com posa de manifest l’Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (FRONTUR).

Segons aquestes dades, les Illes han estat capaces de recuperar les xifres d’agost de 2019, abans de la pandèmia, mentre que en l’acumulat anual, les Illes Balears van tancar el vuitè mes de l’any amb 12,07 milions de turistes en total, la qual cosa suposa haver recuperat un 98,8% dels 12,21 milions que van arribar en el mateix període de 2019.

Del total de 2,81 milions de turistes, la xifra de nacionals arribats a les Illes durant el cinquè mes de l’any va ser de 625.322 (+34%), mentre que la de viatgers estrangers va ser de 2,18 milions, la qual cosa suposa un descens del 2,9% respecte als que van arribar el mateix mes de 2019 (2,25 milions).

L’arxipèlag ha aglutinat a l’abril el 24,8% del total de visites internacionals registrades en el conjunt del país i el mercat alemany ha estat el que millor s’ha comportat aquest mes a les Illes Balears.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha valorat les xifres fetes públiques aquest dimarts i ha destacat la importància que les Illes Balears registrin la major despesa mig diari per turista en un mes d’agost. “Amb menys turisme, hem aconseguit tenir més despesa per turista, la qual cosa ens ha permès també generar més ocupació, es demostra que l’aposta per la qualitat és efectiva”, ha conclòs el conseller.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.