Periodistes de França i Dinamarca especialitzats en turisme actiu i sostenible visiten Menorca Els viatges han estat organitzats per la Fundació Foment del Turisme de Menorca i les OETs de París i Copenhaguen

 

El periodista francès Eric Delaperrière

El periodista francès Eric Delaperrière ha estat a Menorca entre els dies 30 de setembre i 4 d’octubre recollint informació sobre el Camí de Cavalls (GR 223), per a elaborar un reportatge sobre els senders de gran recorregut (GR) de Mallorca i Menorca, que es publicarà en la revista de la Federació Francesa de Clubs Alpins i de Muntanya (FFCAM). El periodista va fer tres trams del Camí de Cavalls: Binimel·là – Camí des Alocs, Camí del Pilar-Cala Morell i Cala Galdana-Binigaus Vell.

A més, Delaperrière ha descobert rutes rurals i d’interior, disseny de les quals ha estat recentment escomès pel Pla de Sostenibilitat Turística ‘Menorca Reserva de Biosfera – Turisme 0CO2’. Aquest pla, gestionat per la Direcció insular de Promoció Turística i Fons Europeus del Consell Insular de Menorca, treballa ara en l’adequació, interpretació i senyalització d’aquesta xarxa de camins, amb l’objectiu d’ordenar-los i apropar-los al turisme.

El periodista francès també va tenir l’oportunitat de tastar la gastronomia local i de visitar un dels jaciments talaiòtics més importants, el de Torre d’en Galmés. Eric Delaperrière està especialitzat en temes d’alpinisme i muntanya i publica en mitjans especialitzats com Montagnes Magazine, Terres Catalanes o Grans Espais.

La periodista danesa Hanne Würtz

Per altra banda, la periodista danesa Hanne Würtz va visitar l’illa entre els dies 20 i 24 de setembre. Würtz treballa per a diferents mitjans danesos escrivint sobre sostenibilitat, gastronomia i les seves influències històriques, cultura, natura, senderisme i producte local, amb un públic interessat en experiències fora del turisme més habitual. Durant la seva estada a Menorca, la periodista danesa va conèixer diferents aspectes de la Menorca Reserva de Biosfera, combinant experiències de natura (senderisme, una visita al parc natural de l’Albufera des Grau) amb experiències gastronòmiques, que li van permetre conèixer productors locals i el receptari tradicional. A l’agenda de Würtz hi havia també visites culturals, tant per conèixer la Menorca Talaiòtica com per visitar indrets que se surten de l’usual, com la galeria d’art Hauser & Wirth i l’Illa del Rei, la Catedral i el Museu Diocesà, el centre d’art Ca n’Oliver, Líthica i el Centre Artesanal de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.