Comença el projecte Parelles Lingüístiques a Maó per aprendre català Es tracta d’una iniciativa distesa i no acadèmica d’aprendre a expressar-se en català i de conèixer una cultura diferent de la pròpia

 

Parelles Lingüístiques és un projecte de participació ciutadana de l’Ajuntament de Maó que consisteix a unir, en una mateixa parella, una persona catalanoparlant amb una altra que no ho és, però que vol reforçar el seu aprenentatge de la nostra llengua.

Es tracta d’una iniciativa distesa i no acadèmica d’aprendre a expressar-se en català i de conèixer una cultura diferent de la pròpia. Així, cada parella lingüística ha de poder disposar, almanco, d’una hora a la setmana per poder conversar en català, mentre les dues persones que la integren viuen situacions quotidianes, com passejar, prendre un cafè o anar a comprar.

Amb tot, aquestes trobades no s’han d’entendre com una classe de llengua, sinó que més tost constitueixen un espai de confluència que permet que les parelles formades rallin en català sobre diferents temes de la seva lliure elecció. A  més, serveixen per facilitar que les parelles adoptin un ús lingüístic natural, incorporat de manera progressiva al seu dia a dia.

Les parelles es formaran segons les preferències i disponibilitat horària que les persones participants hagin consignat a la fitxa de registre.

El programa es desenvoluparà entre els mesos de novembre de 2022 i abril de 2023.

Catalanoparlants o aprenents

Poden formar part del programa Parelles Lingüístiques totes les persones majors de 16 anys, tant les que parlen català de forma habitual —i volen dedicar una hora a la setmana a conversar amb la seva parella lingüística—, com les persones que desitgen incorporar aquesta llengua a la seva vida quotidiana —encara que només tenguin nocions bàsiques de l’idioma—, amb l’objectiu d’aconseguir una major fluïdesa en el seu ús oral.

La inscripció en el programa Parelles Lingüístiques es pot dur a terme mitjançant un formulari disponible al lloc web municipal o per mitjà d’un correu dirigit a l’adreça electrònica llengua@ajmao.org.

El tinent d’Alcaldia d’Educació, Joventut i Normalització Lingüística, Antoni Carrillos, explica quins són els objectius del projecte: “Per a persones no catalanoparlants els donam la possibilitat de tenir un primer contacte amb la llengua o de reforçar un aprenentatge previ que hagin pogut tenir; per a persones catalanoparlants, per consolidar la idea que el català és i ha de ser llengua d’acollida; així com per fomentar nous espais d’interrelació cultural i social, i afavorir bon clima de convivència entre les diferents cultures que conviuen a la nostra ciutat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.