El Govern continua formant als treballadors públics en la gestió de fons europeus Un segon cicle formatiu es durà a terme des del 6 d’octubre fins al 21 de novembre

 

L’Oficina d’Inversions Estratègiques (OIE), que pertany a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, llancen el segon cicle formatiu sobre “L’estratègia d’inversions Illes Balears 2030 i la gestió dels fons Next Generation EU”, adreçat a treballadors de les administracions públiques de les Illes Balears.

L’objectiu del Govern amb aquestes accions formatives és facilitar als gestors les eines necessàries per assegurar la bona execució dels fons europeus, aspecte en el qual Balears ja ha acreditat la seva excel·lència i bona praxi. El fet que els treballadors públics coneguin en profunditat els requisits associats a la gestió dels fons europeus és fonamental per aconseguir la bona execució dels projectes impulsats, garantint així que els fons no s’hauran de retornar més endavant.

L’execució i la gestió de les inversions estratègiques amb fons Next Generation EU suposa un repte tant per a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears com per la resta d’administracions involucrades, ja que s’ha generat un nou marc normatiu, diferenciat de l’establert per la política de cohesió, amb una previsió temporal breu i sota el principi de gestió directa.

A les diferents sessions es tractaran temes com la gestió de projectes per fites i objectius, el desplegament del Pla de mesures antifrau de la CAIB i les pautes per al compliment dels principis de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Les sessions es desenvoluparan a partir del dijous 6 d’octubre i fins al 21 de novembre i col·laboren en els seus continguts les direccions generals de Fons Europeus, Residus i Educació Ambiental i l’IDI. La major part seran en modalitat telemàtica, facilitant la participació, i es completaran amb dos tallers pràctics presencials, dedicats a l’eina d’autoavaluació de riscos del Pla de mesures antifrau de la CAIB, i al doble finançament i ajudes d’estat en la gestió dels fons MRR. Les sessions en línia estan dirigides a tots els treballadors públics, també als de les entitats locals i consells insulars, amb prèvia inscripció a través de l’EBAP; i els tallers pràctics estan adreçats al personal de la CAIB que participa de la gestió dels fons del PRTR.

Aquest segon cicle formatiu es continuació del que es va dur a terme la passada primavera, que va comptar amb la participació de més de cent inscrits a cada una de les cinc sessions que es van dur a terme, i es va concloure amb una sessió presencial en la qual es va fer balanç dels mecanismes de gestió implementats per diferents a nivell estatal, autonòmic i local.

 

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca