Les botigues Mestral de Càritas se sumen al projecte estatal Moda re- És una innovadora idea de reutilització i reciclat de roba de segona mà en l'àmbit estatal, basada en criteris ètics i en un model d'economia solidària i sostenible

Càritas Menorca que forma part de la cooperativa Moda re- com a soci col·laborador i l’empresa d’inserció Mestral com a soci cooperatiu des dels seus inicis, ara també adeqüen la imatge de les seves botigues a la d’aquesta iniciativa i a la de les més de 110 botigues que existeixen en tota Espanya.

Moda re-, una innovadora idea de reutilització i reciclat de roba de segona mà en l’àmbit estatal, basada en criteris ètics i en un model d’economia solidària i sostenible, que genera ocupació d’inserció per a persones en situació d’exclusió social acompanyades per Càritas.

Amb una imatge moderna i actual, lluny dels estereotips que s’associen a les botigues de segona mà, així són els espais Moda re-, des de les botigues de Càritas s’ofereix moda més sostenible, roba i complements per a tots.

Promoció de l’ocupació

En l’actualitat 17 persones en situació vulnerable i 16 de personal d’estructura, treballen en aquest projecte de l’entitat, entre les seves quatre botigues situades a Maó, Es Mercadal, Ferreries i Ciutadella, a més del taller de gestió tèxtil de l’empresa d’inserció Mestral Inserció i Medi Ambient i en temes de recollida i logística.

Moda re- més que recollida i venda de roba

«No és el mateix fer negoci amb la roba usada que fer justícia social», «reciclem roba i inserim persones».

Un consum més sostenible reutilitzant béns de segona mà i al mateix temps afavorint la inserció de persones en risc d’exclusió social a l’illa, els ingressos dels establiments es destinen a iniciatives de formació i inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables acompanyats per Càritas.

Reciclatge, oportunitats laborals i ecologia, tot això és Moda Re-.

El projecte compta a Espanya amb més de 40 punts de recepció de roba i 3 plantes industrials situades a Bilbao, València i Barcelona, en les quals les peces són preparades per a la seva reutilització o reciclatge.

Moda re- compta amb 6.509 contenidors en via pública, més de 40 a Menorca, i altres localitzacions privades (com a col·legis, centres de salut o superfícies comercials). Aquelles peces aptes per a oferir-los una segona vida, són posades a la venda en una de les seves prop de 110 botigues pròpies, on, a més, les persones que ho necessiten, poden adquirir també roba, a través d’una experiència de compra normalitzada i sense cap cost.

Durant 2021, es van gestionar més de 41 milions de residu tèxtil (més del 40% recollit a tota Espanya) i es van obtenir més de 1.136 llocs de feina tant en la recollida i apilament de la roba recollida en els 40 punts de recepció, com en la selecció de roba en les 3 plantes de tractament i la venda a les botigues solidàries.

Moda Re- a Menorca

Les botigues de roba Moda re- a més de ser l’última fase del taller tèxtil de l’empresa d’inserció Mestral inserció i medi ambient de Càritas són els espais que permeten visualitzar els valors del nostre projecte: cura a les persones i al planeta. Aquest projecte que té un clar enfocament social, mostra la fase més visible del tot el procés de recollida, reciclatge, selecció i reutilització i és una aposta ferma pel desenvolupament sostenible i l’economia social.

757 persones van participar en els diferents programes de promoció de l’ocupació de Càritas a 2021, de les quals 162 (el 21%) han accedit a una ocupació en el circuit convencional. Les nostres principals accions són l’acollida i orientació laboral, la formació i la intermediació laboral.

L’any passat es van recollir i gestionar 1.826.269 kg de residus, dels quals 300.000 kg van ser de tèxtil, es van reutilitzar un 32,53% i es van reciclar un 64,25%, deixant només un 0,22% com a rebuig.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.