El programa “Aprofita l’Estiu” de Ciutadella finalitza amb un acte d’agraïment a les empreses i homenatge als participants Gràcies a aquest projecte, 10 adolescents i joves d’entre 14 i 18 anys que es troben en situacions d’especial fragilitat, s’han pogut formar durant l’estiu

 

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Ciutadella, per tercer estiu consecutiu, han posat en marxa el programa Aprofita l’Estiu. De l’1 de juliol al 31 d’agost, aquest projecte ha ofert formació i activitat als adolescents i joves atesos pels serveis socials que havien mostrat interès a formar-se i sentir-se «útils».

Per aquest motiu, es varen posar en contacte directe amb el món laboral a través d’accions formatives i instrumentals, sempre partint dels seus interessos personals. Joves que requereixen un seguiment per part de les professionals dels serveis socials han vist com es poden crear oportunitats i sinergies amb la comunitat.

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració de les següents empreses, entitats i serveis municipals de Ciutadella que assumeixen un compromís actiu i col·laboratiu amb els serveis socials i amb la comunitat.

– Taller Mecànic Antonio Juan

– Clínica Veterinària Pérez Sintes

– Centre Municipal d’Art Ciutadella

– EI Joguina

– EI Es Poriol

– Biblioteca Municipals

– Xoc i Joc: Talleret de n’Emma

– Xoc i Joc: Tito Runners

– Penya Ciutadella Esportiva. (orient)

– Ripunts

Es fa una valoració del programa en general molt positiva, tant en assistència i aprofitament dels joves, com en la vinculació de les empreses. Totes elles han mostrat una gran disponibilitat i responsabilitat per acollir als joves, i s’han mostrat sensibles i atentes a les característiques de cadascun d’ells. Aquest fet, per l’Ajuntament, és la mostra de la importància de l’acció comunitària en el desenvolupament de les habilitats dels adolescents.

Per part dels deu joves participants també hi ha satisfacció general. Com a aspectes positius, valoren que a més de fer una cosa que els agrada molt com és la mecànica, la cura dels animals, la cura dels infants, etc. els ha anat molt bé participar per tal de tenir més autonomia i responsabilitat.

També s’ha detectat una valoració positiva per part de les famílies, per la participació en el programa i per l’augment de l’autonomia i responsabilitat dels participants.

Finalment, l’Ajuntament valora i agraeix la implicació i sensibilitat de les empreses privades del municipi amb els joves que es troben en situacions especialment fràgils. Aquesta suma d’esforços és una mostra del que és una Ciutat Educadora en la qual, amb la implicació de tothom, els joves poden tenir oportunitats i una major facilitat en la seva integració social.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.