La situació del català als mitjans de comunicació de Menorca s’ha debatut al Cercle Artístic aquest matí La Plataforma per la Llengua ha organitzat la "II Jornada Llengua i mitjans de comunicació a Menorca"

 

 

Ciutadella. Eliris.cat – Aquest matí ha tingut lloc a la Sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic la “II Jornada Llengua i mitjans de comunicació a Menorca” organitzada per la Plataforma per la Llengua i introduïda per Tònia Gomis, membre de la Plataforma . Seguidament el periodista Joan Coll ha presentat les dades de l’estudi sobre la presència del català al Diari Menorca. Després ha tingut lloc la taula rodona “La llengua catalana a la premsa escrita de Menorca: balanç de la situació” on hi han participat el mateix Joan Coll, l’editor de Menorca Es Diari, Josep Pons Fraga i el gerent del setmanari El Iris, Silve Pons; la xerrada ha estat moderada pel periodista Bep Joan Casasnovas.

Després d’una pausa ha tingut lloc una segona taula rodona amb el nom “Els reptes del català en els mitjans de comunicació a Menorca”. Hi han intervingut Fina Salord, ex coordinadora científica de l’IME, Joan C. Villalonga, filòleg i assessor lingüístic de l’Ajuntament des Mercadal, Ivan Solivellas, sociolingüista i delegat de Plataforma per les Llengua a les Balears i Elga Cremades, professora de Lingüística Catalana a la UIB; també ha moderat Bep Joan Casasnovas.

La jornada ha servit per posar damunt la taula diferents punts de vista de la situació del català a Menorca i, especificament, en els mitjans de comunicació de l’illa. També s’han fet paleses algunes mancances i reptes determinants per garantir la bona salut del català tant a la societat illenca en general com en els mitjans de comunicació en particular.

Fotos: Plataforma per la Llengua i Eliris.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.