Segona etapa de la Volta a Menorca BTT: ben enfangats! Les basses, la humitat, el fang, etc. van fer que l’etapa fos molt més dura de que s’havia previst i molt més exigent físicament, de fet hi va haver 37 retirats

Les característiques principals de l’etapa d’aquest dissabte han estat la variabilitat del temps: va fer sol, ennuvolat, va ploure, sol altra vegada… i la dificultat afegida del mal estat del sòl degut a les tempestes recents, que en molts indrets va retardar considerablement el timming calculat per a l’etapa.


La jornada començà amb l’entrega per part del president de la PCC d’un taló per valor de 508,00€ (1€ de cada inscripció a la VMBTT) a l’associació ELA BALEARS representada per la Sra. Caterina Miquel.
Seguidament el batlle de Maó, Sr. Héctor Pons, el regidor d’esports Sr. Carlos Montes i el president de la PCC van procedir al protocol·lari tall de cinta que donava inici a la prova d’avui.


Posteriorment i amb rigorosa puntualitat van sortir els quatre grups de ciclistes amb 15 minuts de diferència entre cada grup.
Aprofitant la sortida de l’etapa de Promoció, en la que van participar 34 fillets, s’entregà el trofeu VACA a la participant més jove: Valentina Vilà i al participant més jove: Ian Lorca.I la sortida de grup Volta s’aprofità per entregar el trofeu al grup més nombrós de fora de Menorca que, un any més, ha estat el Club Ciclista Sa Indioteria, de Mallorca.

L’etapa d’aquest dissabte es va rompre des de l’inici, al pas per la zona des Vergers, al Camí de sa Font d’en Simó on les restes de les inundacions de divendres van provocar que es formessis embussos i a partir d’aquí la distància entre els davanters i els de darrera es feu molt gran i aquest fet dificultà considerablement el control de l’etapa per part dels voluntaris de la PCC.


Per altra part, les basses, la humitat, el fang, etc. van fer que l’etapa fos molt més dura de que s’havia previst i molt més exigent físicament, de fet hi va haver 37 retirats. Van sortit 556 ciclistes i van acabar l’etapa 524. Els darreres ciclistes han creuat la línia d’arribada a les 05:58h.
En aquesta etapa la PCC també ha ofert activitats per acompanyants (visita turística al centre històric de Maó) coincidents en el temps amb la ruta dels ciclistes. Un total de 20 persones se n’han beneficiat.

Fotos: Penya Ciclista Ciutadella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.