Darrera etapa de la Volta a Menorca BTT: Ferreries Ha estat un difícil repte per a la PCC poder dur a terme aquesta 16VMBTT, quan al considerable augment de trànsit motoritzat que s’ha produït a Menorca en aquesta època de l’any s’hi ha afegit la situació meteorològica tan adversa dels darrers dies

Ahir diumenge es va celebrar la tercera i darrera etapa de la 16VMBTT amb sortida i final a Ferreries i recorregut pels termes municipals de Ferreries, Es Migjorn Gran, Alaior i Es Mercadal. Amb aquesta tercera etapa aquest any la 16VMBTT haurà passat per tots els termes municipals de Menorca.


L’etapa s’inicià, puntual com sempre, amb el protocol·lari tall de cinta que en aquesta ocasió feu l’alcaldessa de Ferreries Sra. Joana Febrer acompanyada del jove ciclista, format a la PCC, Joan Mir actual campió d’Espanya XCO júnior 2022 i del president de la PCC.


Com s’ha fet també en les altres etapes, s’entregà l’interval entre la sortida de cada grup per fer entrega dels tradicionals trofeus “VACA” :
• El vicepresident de la PCC entregà el trofeu a la participant més veterana: Rosario del Ojo Rodróguez.
• Rafel Mir, directiu de la PCC entregà el del participant vingut de més enfora: Fernando Alonso Leiva (Paraguai).
• Antoni Bosch, en representació de la PCC, entregà el trofeu a Joan Benejam un guiai col·laborador de la PCC des dels inicis de la VMBTT, que sempre està disposat a ajudar i a col·laborar.
• El president de la PCC ha entregà del trofeu al grup menorquí més nombrós: NO FRISSAM de Ferreries.
• Finalment Rafel Mir entregà el trofeu al participant més veterà: Pedro López.
Van sortir un total de 487 bikers i van acabar l’etapa 468 (19 retirats).

En aquesta ocasió el temps acompanyà i va permetre als participants gaudir d’una jornada d’autèntic mountainbike, perquè aquesta etapa ha tingut de tot: pujades tècniques, baixades trialeres, espais naturals impressionants, zones rodadores, zones amb força aigua, zones de
pedra i roca, boscos, platja, camins i carreranys per finques privades, Camí de Cavalls, paisatges vora el mar espectaculars, patrimoni etnològic, etc. tot açò amb un quilometratge considerable (66,8km) i un desnivell acumulat positiu de 1044m després d’una etapa (la d’ahir) de molt desgast físic ha posat els bikers enfront d’un difícil repte que tots han superat, cadascú a la seva manera.

També ha estat un difícil repte per a la PCC poder dur a terme aquesta 16VMBTT, quan al considerable augment de trànsit motoritzat que s’ha produït a Menorca en aquesta època de l’any s’hi ha afegit la situació meteorològica tan adversa dels darrers dies en una prova d’un
format que ja de per si és molt complex de controlar en circumstàncies normals. Açò només ha estat possible amb un gran esforç organitzatiu i, sobre tot, amb un voluntariat nombrós i generós que no ha escatimat esforços per a que tot sortís com ha sortit.

Cal destacar també la novetat d’aquest any: Festa Pasta Party, un format que la PCC ha experimentat en aquesta edició i que ben segur ha vingut per quedar-s’hi. Gràcies en gran part al grup de voluntaris que també, de manera professional i altruista alhora, han organitzat, cuinat
i servit el menjar i la beguda mentre els participants gaudien d’uns moments de relax i celebració comentant els reptes superats durant aquests tres dies.
La PCC volt manifestar el seu agraïment a l’ajuntament de Ferreries per totes les facilitats que ens ha donat per a poder realitzar l’etapa final i la festa de cloenda en un espai que ha resultat ideal per aquest tipus de celebració.

Fotos: Penya Ciclista Ciutadella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.