L’Ajuntament des Castell torna a repartir caixes niu per afavorir la presència d’aus insectívores al poble

Després de l’èxit de la iniciativa, la Regidoria de Medi Ambient torna a iniciar el repartiment de caixes niu de manera gratuïta, amb l’objectiu de protegir i afavorir la presència d’aus insectívores al poble.

La regidora de Medi Ambient, Marisa Álvarez, ha recordat que “les aus insectívores ajuden a reduir la presència d’insectes de manera natural, com la processionària. Hem de millorar la convivència amb aquestes aus, recuperar el contacte amb la natura i augmentar la biodiversitat, amb tot el que això implica, com la reducció de plagues als nostres jardins i a l’entorn urbà. A més les caixes niu contribueixen al coneixement dels ocells i permeten seguir el cicle vital de les aus aprop de casa, afavorint la reproducció d’ocells insectívors”.

Aquesta iniciativa compta amb el finançament del Consell Insular de Menorca, a través del programa ‘Ajudes verd urbà. Acció refugis climàtics’.

Sol·licituds

Les persones interessades a recollir una caixa niu, poden telefonar al 699212054, en horari de 8 a 13 h, o enviar un correu a: mediambient@aj-escastell.org

L’Ajuntament des Castell protegeix les espècies d’aus insectívores

Per tal d’afavorir la seva presència d’ocells al poble, l’any passat la Brigada Municipal va destapar i netejar els forats de bastida de la part superior dels quarters de la plaça de s’Esplanada —que s’havien tapat fa uns anys—, per tal que espècies com les vinjoles hi puguin fer el niu.

Com que les noves construccions no disposen de forats on aquestes aus puguin viure dins el poble i les reformes de les façanes les expulsen del nucli urbà, l’Ajuntament ha col·locat caixes niu en diversos espais per afavorir la seva presència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.