Cala’n Bosch acollirà l’October Festival del 14 al 16 Un any més l’illa podrà gaudir d’aquest esdeveniment internacional, esportiu i cultural

Miriam Triay. Cala’n Bosch- Aquest cap de setmana, del 14 al 16 d’octubre, Menorca es convertirà amb un focus internacional de l’esport. Més de 1.400 esportistes, tant professionals com amateurs, competiran en diverses proves de caràcter internacional dins de la tercera edició del Lago Resort Menorca October Festival, un esdeveniment esportiu i cultural que abraça els esports més importants i practicats a l’illa, el trail running, el ciclisme BTT, el windsurf i el pàdel surf, entre d’altres.

Es tracta d’una proposta musical, culinària, esportiva i cultural, que complementarà les carreres de la Lliga Illa dels Trails (October Trail i October Bike), a la zona de Cala’n Bosch, on es localitza l’hotel Lago Resort. Açò és així, ja que, a més de les proves esportives, l’organització del Lago Resort Menorca October Festival 2022 ha inclòs en el programa diferents concerts, actuacions musicals en directe, un mercat ambulant, paradetes gastronòmiques i focs artificials.

L’esdeveniment compta amb el patrocini de diverses entitats privades i públiques, entre les quals trobam la Fundació Foment del Turisme de Menorca, la col·laboració del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, finançat per la Unió Europea, l’Agència d’Estratègia Turística, el mateix hotel on tindrà lloc, Lago Resort, l’Ajuntament de Ciutadella, i Balearia, entre altres patrocinadors importants i fidels des del primer moment com són l’Estrella Damm o Bosch & Lozano.

Imatge de l’anterior edició

PROGRAMA

El divendres 14, arrencarà el festival, obrint les portes al públic a les 18h, amb les paradetes de menjar, beguda i tendes d’esport, i l’actuació de DJ Violeta, a Cala’n Bosch. Mitja hora més tard, a les 18:30h hi haurà una exhibició de parapent acrobàtic, de la mà del campió del món d’aquest esport, Horacio Llorens.

Seguidament, a les 19h, es farà la inauguració oficial de l’esdeveniment i es passarà a les petites xerrades de 20 minuts a càrrec del corredor de trail mallorquí, Tofol Castanyer, qui presentarà el seu llibre, ‘Viure corrent, córrer vivint’; el 42 vegades campió del món de windsurf i actual recordista de velocitat, Björn Dunkerbeck; el ja mencionat Horacio Llorens, que xerrarà sobre alpinisme i volar a l’Himàlaia; la surfista professional Garazi Sánchez qui parlarà de la importància de la sostenibilitat i de la realitat dels oceans; i la subcampiona d’Espanya de BTT ciutadellenca, Núria Bosch, acompanyada de les periodistes Lourdes García (TVE) i Rocío Martínez (Antena 3 Notícias). D’aquesta darrera esportista, Bosch, podeu trobar una entrevista feta des de Setmanaris i Revistes, al trimestral NUA, ja a la venda a partir d’aquesta setmana.

I per acabar amb la primera jornada, a les 21h hi haurà un concert del grup Foxy, seguit a les 22:30h de l’actuació de DJ Byone.

Si passam al dissabte, a les 8h s’iniciarà la II October Bike Menorca 2022, amb la carrera de bicicleta de 32km des de Son Bou. Seguit, a les 9h, del Torneig Nacional de Tenis Platja, a Cala’n Bosch.

El mateix escenari serà testimoni també del començament de la IV October Trail Menorca 2022, amb la primera carrera de 32km a les 10h. A les 11h sortirà la distància de 19km, des de Cala Mitjana. A la mateixa hora es donarà la sortida de la travessia pàdel surf des de la platja de Cala’n Bosch. I a les 12h serà el torn dels 11km, des de Cala Turqueta. També a aquesta hora tindrà lloc l’obertura del recinte del Festival amb actuacions en directe dels DJ residents d’Arena Beach Club (DJ Buba a les 12h, DJ Byone a les 14h i DJ Ivan Khanet a les 16h). I, a la platja de Cala’n Bosch hi haurà activitats per a fillets com tir amb arc de la mà de Decathlon i escultures d’arena amb premis.

Passant ja al capvespre, a les 16h s’oferirà una exhibició acrobàtica de parapent i salt base en paratrike per part de César Canudas i Horacio Llorens. Seguida, a les 18h, de l’actuació d’Avalanx, i a les 21:45h del grup Binigaus Band. Finalment, a les 23h es desenvoluparà l’actuació de la ja mencionada DJ Violeta Villa, i a les 00h hi haurà focs artificials que clausuraran el festival.

Podium de l’edició anterior

PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL

L’October Festival s’ha presentat aquest dimarts, 11 d’octubre, al mateix espai que el patrocina, el Lago Resort, amb la presència de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Ciutadella, Noemi Camps, el director del Lago Resort Menorca, Alejandro Alguacil, el director de relacions institucionals de Balearia, Antoni Mercant, i els organitzadors de la carrera, Toni Capó i Guiem Bosch, director general de Biosport Menorca i gerent d’Elitechip, respectivament. Demostrant, tant per les seves intervencions, com per les dues edicions que ja porta a l’esquena, que es tracta d’un esdeveniment necessari, tant per l’esport, com per la cultura, però també pel turisme sostenible. Com bé ha explicat la regidora Camps, “és una experiència que, a nivell turístic, posa en valor el nostre territori però també la preservació d’aquest, a més de la sostenibilitat, tant mediambiental com econòmica”. És més, tant Camps com la resta de ponents, han considerat remarcable el fet que es tracta d’un esdeveniment fora de temporada, recolzant la idea, últimament molt present en el nostre dia a dia, que és la desestacionalització.

Un festival, un esdeveniment, que, com bé remarquen tant el director Alguacil com l’organitzador Capó, cada any anirà avançant i creixent, per poder acabar oferint una oferta molt més àmplia, fent que els nombres alts d’enguany només en siguin el principi, perquè “nosaltres no ens volem quedar amb els 1.400, hem de seguir avançant”, afirma el director general de Biosport Menorca. A més que també augmentarà la qualitat, de cada any esportistes de més renom i nivell acudeixen a aquesta cita anual, com bé explica el director del Lago Resort, “venen professionals d’alt nivell, com Björn Dunkerberk, que mai havia vingut a Menorca fins a l’October Festival, o Horaci Llorens, inigualable en la quantitat de títols obtinguts”.

D’entre els ponents, Mercant, el representant de Balearia, també ha vist necessari ressaltar la seva col·laboració permanent amb aquest projecte i d’altres d’aquest estil, ja que consideren important potenciar aquestes iniciatives publicoprivades, aquestes concentracions multidisciplinàries d’esportistes i cultura. En les seves paraules, “és un orgull poder patrocinar i col·laborar amb aquests esdeveniments, promocionant i oferint la mobilitat que faci falta, dels diversos participants i visitants que venen”.

Un esdeveniment, per tant, que compta amb l’ajuda i la col·laboració de diverses organitzacions i persones, sense les quals, no seria possible. Del 14 al 16 d’octubre, la música, la gastronomia i els esports, vos esperen per poder celebrar la cultura i el patrimoni de l’illa. En cas que hi vulgueu assistir, les entrades es poden adquirir anticipadament a la Piscina Municipal de Ciutadella, Poliesportiu des Mercadal, Poliesportiu des Migjorn, Poliesportiu d’Alaior, Poliesportiu de Sant Lluís, Biosport Marítim i Jardineria Truvi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.