El govern espanyol aprova el pla de contingència per a l’estalvi d’energia El paquet preveu rebaixes en la factura de les calderes comunitàries i fomentar l'autoconsum elèctric

ACN Madrid – El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts el pla de contingència per a l’estalvi d’energia. El paquet conté 73 mesures de seguretat energètica de les quals 10 són considerades “clau”. La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha destacat l’objectiu de reduir el consum energètic i ha vist probable que s’hagin d’anar actualitzant les mesures per la “volatilitat” de la situació. Entre les mesures, destaca la rebaixa en la factura de les calderes comunitàries, quelcom que l’executiu estima que beneficiarà 1,6 milions de llars, però no ha concretat amb quina fórmula. El pla també planteja una cobertura més gran per als bons tèrmic i elèctric destinats a col·lectius vulnerables.

Un altre element és el foment de l’autoconsum elèctric i la instal·lació de plaques solars amb més ajudes -500 milions d’euros per a nous projectes- i més facilitats per a comunitats energètiques i indústries.

Ribera ha destacat que és un pla “enormement participat” i ha dit que pretén mantenir la relació mantinguda amb els agents del sector i grups parlamentaris en els pròxims mesos. La vicepresidenta ha dit que ho notificaran “immediatament” a Brussel·les i ha dit que el que aporta el document és “valor estratègic” i dona “visió de conjunt”.

El pla, a més, planteja plans d’estalvi energètic a l’administració i la gran empresa així com la substitució d’enllumenat públic i de serveis energètics. També parla d’ajudes fiscals per a la inversió de les llars en transició energètica.

Entre les 10 principals línies d’actuació, el govern espanyol preveu que la factura energètica reculli informació del consum en el districte i consells per estalviar, un ‘kit verd’ de l’ICO per a pimes i una ampliació de 1.000 milions d’euros al PERTE de renovables, hidrogen i emmagatzematge així com un nou PERTE de descarbonització de la indústria.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.